LEKARI JEDU SAMO OVU HRANU: Zato su RETKO BOLESNI, Srbe će iznenaditi OVAJ SPISAK
Lekari, Foto: Profimedia

paŽnja

LEKARI JEDU SAMO OVU HRANU: Zato su RETKO BOLESNI, Srbe će iznenaditi OVAJ SPISAK

"Za večeru, često napravim salatu sa svežim paradajzom, artičokama, krastavcem i povrćem, a uz to obično jedem i tunjevinu", kaže dr Stiven Nisen

Objavljeno:

Ko bolje od lekara zna šta je zdrav obrok? Evo šta oni jedu.

"Jedno od mojih omiljenih jela je riba brancin na roštilju, sa malo limuna i maslinovog ulja, svežim biljkama i sezonskim povrćem", kaže dr Frenk Lipmen.

"Najviše volim mediteransku hranu - dosta ribe, morskih plodova i povrća. Teško da nešto može da nadmaši losos i povrće spremljene sa ekstradevičanskim maslinovim uljem. U svakom slučaju, ove namirnice su izuzetno zdrave, ali ne morate se držati isključivo njih, već možete kombinovati nešto slično po svom ukusu", kaže dr Dejvid Kec, direktor Istraživačkog centra na univerzitetu "Jejl".

"Za večeru, često napravim salatu sa svežim paradajzom, artičokama, krastavcem i povrćem, a uz to obično jedem i tunjevinu", kaže dr Stiven Nisen.

Dr Majkl Brus kaže da nije vegetarijanac, ali se drži toga da jede dva vegetarijanska obroka dnevno, dok dr Nil Šulc kaže da često jede "salatu napravljenu od luka, bibera, maslinovog ulja, pilećih grudi, asparagusa i brokolija, uz obaveznu čašu vina".

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.