AKO VAŠ PAS SPAVA U OVOJ POZI TO ZNAČI SAMO JEDNO: Svaki POLOŽAJ ima JASNU poruku
Pas, Foto: Leudej Rodjanapaitoon / Alamy / Alamy / Profimedia

ZANIMLJIVO

AKO VAŠ PAS SPAVA U OVOJ POZI TO ZNAČI SAMO JEDNO: Svaki POLOŽAJ ima JASNU poruku

Svaka poza u kojoj pas spava ima određeno značenje, a evo i koje

Objavljeno:

Određena poza ukazuje na određeno osećanje i ponašanje koje pas želi da vam pokaže

Možda nikada niste o tome razmišljali, međutim način na koji vaš pas spava, može dosta toga da kaže o tome kako se on oseća i kakav mu je karakter.

Ovo su neke od najčešćih poza vaših ljubimaca i njihovo značenje:

Spavanje na boku

Ovako obično spavaju psi koji se osećaju opušteno i bezbedno u svom okruženju. Kada spavaju na boku, psi obično spavaju vrlo duboko i često ćete kod njih primetiti grimase ili pokrete kao reakciju na snove.

Supermen poza

Kada pas spava sa stomakom pritisnutim na pod i ispruženim prednjim i zadnjim nogama, to se naziva supermen poza. Ovakva poza je uobičajena za pse sa puno energije i obično ukazuje na to da je pas umoran, ali da je spreman da se odmah vrati igri ako se za to ukaže prilika.

Pas
foto: Dmitry Andreev / Alamy / Alamy / Profimedia

Sve četiri u vis

Možda Vama ne izgleda najudobnije, ali spavanje sa "sve četiri u vis" za pse je znak potpune opuštenosti i udobnosti. U ovom položaju, pas je na leđima, pa se to smatra izuzetno ranjivom pozom koju nijedan pas ne bi zauzeo da se ne oseća potpuno sigurno u vašem prisustvu.

Još jedan razlog zašto psi ponekad spavaju na ovaj način je pokušaj da se ohlade.

Poza lava

Ako pas spava sa glavom na šapama, to je znak da želi da se odmori na brzinu. Stručnjaci za ponašanje pasa tvrde da je ovo znak da je pas umoran, ali želi da ostane na oprezu.

Poza krofne

Ako se pas sklupča kad spava, tako da liči na krofnicu to obično ukazuje na oprez. Pas pokušava da se zaštiti ili se još uvek privikava na novo okruženje. Ovo je poza u kojoj često spavaju lutalice ili psi koji su nedavno stigli u novi dom. Sa druge strane, ovakva poza spavanja može biti i znak da je psu hladno, prenosi nectarsleep.com.

Ušuškana poza

Neki psi uživaju da se zavuku pod ćebe, jastuk ili komad odeće i uspavaju se ušuškani. Prema stručnjacima za tumačenje psećeg ponašanja, oni ovo rade tražeći udobnost i mir. Postoji mogućnost da pas pati od stresa i anksioznosti, ali i da želi da se odmori od čuvanja kuće i svog "čopora".

03:41

ZAŠTO NEKI PSI NAPADAJU I PUNIH STOMAKA?

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.