VAŠE BILJKE ĆE PATITI AKO IM NE RADITE OVO: Botaničari skreću pažnju na NEGU, jedna stvar je NAJVAŽNIJA
Prašina na biljkama, Foto: Printscreen/Instagram

VAŽNO za dom

VAŠE BILJKE ĆE PATITI AKO IM NE RADITE OVO: Botaničari skreću pažnju na NEGU, jedna stvar je NAJVAŽNIJA

Pre nego što letnja svetlost nestane, pobrinite se da lišće sobnih biljaka nije obavijeno prašinom

Objavljeno:

Biljke osveže svaki prostor i svojim izgledom i prečišćavanjem vazduha. Važno je kako ih održavate, a evo i zašto.

A da bi one bile lepe i zdrave, neophodno im je redovno održavanje. Osim zalivanja i skidanja oštećenih listova, potrebno je i da im se redovno briše prašina.

Pre nego što letnja svetlost nestane, pobrinite se da lišće sobnih biljaka nije obavijeno prašinom. Čišćenjem im omogućavate da nastave da upijaju svetlost i obavljaju ostale funkcije.

Ukoliko njihove listove prekrije prašina, biljka prestaje da se stvara hlorofil, lišće dobija žutu boju i usporava se rast.

Monstera, Biljka
foto: Printscreen/ Youtube/ Kill This Plant

Kako se pravilno uklanja prašina sa biljaka?

Ako imate rukavicu za brisanje prašine malo je navlažite, a ako nemate može i krpa od mikrofibera. Potom lagano prebrišite svaki list biljke. Primetićete da neki listovi skupljaju više prašine od drugih.

Takođe, dok brišete prašinu, pregledajte biljke. Proverite da li se možda negde krije neka štetočina. Pregledajte ima li bledog, žutog, suvog, smeđeg, uvelog lišća ili onog koje ne izgleda baš najbolje. Proverite pokazuju li biljke znake da ih treba presaditi. Jedan od znakova za to je i korenje koje se nalazi iznad linije tla, piše Apartment Therapy.

ZA SVAKU BOLJKU IMA LEK! Neša pravi pljeskavice od CRVA, servira ŽIVE BUBE, a u njegovom restoranu NE MOŽEŠ da nađeš mesto:

12:05

ZA SVAKU BOLJKU IMA LEK! Neša pravi pljeskavice od CRVA, servira ŽIVE BUBE, a u njegovom restoranu NE MOŽEŠ da nađeš mesto (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/ Apartment therapy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.