KADA ČUJETE ZA ŠTA JE DOBRA VODA SA RUZMARINOM, PIĆETE JE UMESTO OBIČNE: Žene su SKROZ ODLEPILE za njom
Voda, Foto: Oleksii Akhrimenko / Panthermedia / Profimedia

vaŽno

KADA ČUJETE ZA ŠTA JE DOBRA VODA SA RUZMARINOM, PIĆETE JE UMESTO OBIČNE: Žene su SKROZ ODLEPILE za njom

U šerpu sipajte iseckane grančice ruzarina, dodajte pola litre vode i kuvajte dok voda ne poprimi boju ćilibara. Zatim sklonite posudu sa vatre, poklopite je, ostavite da se prohladi, procedite, sipajte vodu u bocu sa raspršivačem i držite u frižideru.

Objavljeno:

Primena ruzmarina u industriji lepote veoma je rasprostranjena, a ova biljka poznata je po vrlo pozitivnim efektima kada je reč o nezi kose.

Ruzmarin u svom sastavu sadrži ursolnu kiselinu, koja stimuliše cirkulaciju skalpa, a samim tim koren dlake dobija više kiseonika i nutrijenata, što za rezultat ima zdrav i brz rast kose.

Analgetička i protivupalna svojstva ruzmarina umiruju iritacije, svrab i upale na skalpu, te pomažu i u oslobađanju od peruti. Odlično štite zdravlje kože, čime se stvara zdrava baza za razvoj i rast dlake.

Korišćenje ove biljke posebno se preporučuje osobama koje imaju tanku kosu, jer pojačava volumen i vraća sjaj beživotnoj kosi, a redovnim tretmanima korisne materije se upijaju u folikule, kosa raste brže i postaje vidno bujnija.

Četka, Ispravljanje, Kosa
foto: Profimedia / Robbi Akbari Kamaruddin / Alamy / Alamy /

Voda od ruzmarina za brži rast kose pravi je hit na društvenim mrežama poslednjih meseci, a sve što vam je potrebno za pripremu ovog prirodnog preparata je nekoliko grančica svežeg ruzmarina i voda.

U šerpu sipajte iseckane grančice ruzmarina, dodajte pola litre vode i kuvajte dok voda ne poprimi boju ćilibara. Zatim sklonite posudu sa vatre, poklopite je, ostavite da se prohladi, procedite, sipajte vodu u bocu sa raspršivačem i držite u frižideru.

Jednom do dva puta dnevno nanesite vodu sa ruzmarinom na kosu i dobro utrljajte, a prve rezultate možete videti već nakon nekoliko nedelja redovne upotrebe.

(Espreso/Lepa i srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.