UZ OVAJ TRIK ĆETE UŠTEDETI MNOGO PARA: Sledeći put kada budete spremali HRANU, uradite OVO i spasite NOVČANIK
Tiganj, Foto: Profimedia

SIGURAN USPEH

UZ OVAJ TRIK ĆETE UŠTEDETI MNOGO PARA: Sledeći put kada budete spremali HRANU, uradite OVO i spasite NOVČANIK

S porastom cena ulja u poslednje vreme, postaje sve važnije znati kako pravilno sačuvati i iskoristiti ulje koje smo već upotrebili

Objavljeno: 17:38h

Ulje je neizostavna namirnica u našoj tradicionalnoj kuhinji i koristi se u mnogim receptima koje svakodnevno pripremamo.

Međutim, cene ulja su znatno porasle poslednjih godina, pa je važno znati kako ga pravilno sačuvati i na taj način uštedeti.

Ulje
foto: Printscreen/Tiktok

Nakon što pripremite željeni obrok, ostavite ulje da se potpuno ohladi. Kada je sigurno da se nećete opeći, uklonite komadiće hrane koji su ostali u ulju. Možete to učiniti koristeći cediljku ili gazu postavljenu preko posude u kojoj želite sačuvati preostalo ulje. Procedite ulje kroz cediljku, ali budite pažljivi da veći ostaci hrane iz friteze ne dospeju u posudu sa uljem. Ako primetite veće ostatke, najbolje je da ih izvadite kašikom.

Važno je čuvati ulje u dobro zatvorenoj posudi na hladnom i suvom mestu. Treba napomenuti da ne postoji univerzalno pravilo o tome koliko puta možete ponovo koristiti ulje, pa je najbolje da "reciklirano" ulje nakon prve upotrebe bacite, kako ne biste rizikovali da obrok dobije lošiji ukus.

Privatnici pljačkali državu: Pojedinci krali pšenicu, kukuruz i suncokretovo ulje iz robnih rezervi:

00:29

Privatnici pljačkali državu: Pojedinci krali pšenicu, kukuruz i suncokretovo ulje iz robnih rezervi

(Espreso/ 24 sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.