OVI ZNAKOVI OTKRIVAJU DA IMATE SVEKRVU IZ PAKLA: Ne mogu da vas PREVARE, odmah vam to POKAZUJU
Ilustracija, Foto: Profimedia

paŽnja

OVI ZNAKOVI OTKRIVAJU DA IMATE SVEKRVU IZ PAKLA: Ne mogu da vas PREVARE, odmah vam to POKAZUJU

Za početak izdvojili su nekoliko karakteristika koje dele ovakve svekrve

Objavljeno:

Dok odrastamo, važno je poštivati majku. Kada odrastemo poštovanje je i dalje jednako bitno, ali bitne su i granice.

Drske, arogantne majke postoje u filmovima, serijama – i stvarnom životu. A što ako vaš partner ima majku koja se uklapa u ovaj opis? Psiholozi imaju nekoliko saveta kako se nositi s drskom svekrvom.

Za početak izdvojili su nekoliko karakteristika koje dele ovakve svekrve.

– često svraća nenajavljeno ili se sama poziva na duže vreme

– pokušava da kontroliše ili diktira velike odluke u životu svog sina (na primer kako se vaspitavaju deca, gde će deca živeti, koji će posao odabrati…)

– kritikuje i osuđuje izbore svog sina, a time i vas

– preterano se meša u život svog sina i želi da bude uključena u svaki događaj i odluku

– zanemaruje granice koje je postavio njen sin ili vi

– ponaša se manipulativno/pokušava da posvađa supruga i vas

– ponaša se posesivno ili ljubomorno kada ste u pitanju vas dvoje i vaš odnos.

Ako i dalje čitate ovaj tekst, verovatno ste u barem nekoliko tačaka prepoznali mamu svog partnera. I znate koliko takvo ponašanje može uticati na odnos i zdravo funkcionisanje braka.

Srećom, postoje određene strategije koje možete primeniti kako biste pokušali da uvedete do pozitivne promene, piše Zadovoljna.rs.

Svekrva
foto: Profimedia

1. Komunikacija

Ne shvataju sve drske, arogantne majke da nešto nije u redu s njihovim ponašanjem. Štaviše, često nisu svesne negativnog efekta sopstvenog ponašanja. Zato komunikacija može biti ključan korak i način da popravite stvari. Budite jasni i direktni sa svojom svekrvom kada budete razgovarali o vašim osećajima granicama.

2. Postavljanje granica

Nije sa svim ljudima uvek jednostavno postaviti granice i onda se tih granica pridržavati. Ali, ovo je situacija u kojoj morate da budete spremni da uložite malo više truda i vremena. Za početak razgovarajte sa svojim partnerom o stvarima koje biste rado promenili, a onda dogovoreno počnite da primenjujete u praksi.

3. Napravite korak unatrag

Ako je situacija već toliko loša da ni razgovor ne bi upalio, pokušajte da se udaljite od odnosa sa svekrvom na neko vreme dok se situacija ne primiri. Na kraju, ako je napetost prevelika to sigurno neće biti dobro za vaš odnos sa suprugom.

4. Uključite supruga

Suprug može biti uključen u svaki od već spomenutih koraka. Najbolja stvar za vaš odnos biće ta da se slažete oko granica i načina delovanja. Uostalom, to je njegova majka, a ne neka nebitna žena koja vam remeti svakodnevnicu.

5. Potražite podršku

Ako ne ide drugačije i ako je odnos sa svekrvom ozbiljno počeo uticati na vaš odnos te ste se našli u slepoj ulici, potražite pomoć stručnjaka ili prijatelja koji će vam pružiti objektivan pogled na situaciju i pomoći pronaći najbolje rešenje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.