OVAKO JE BRANIMIR NESTOROVIĆ SAM SEBI IZLEČIO VISOK PRITISAK: Padao je u NESVEST, a nakon OVOGA mu je 125/80
Branimir Nestorović, Foto: Printscreen/Youtube/TV Hram

OBRATITE PAŽNJU

OVAKO JE BRANIMIR NESTOROVIĆ SAM SEBI IZLEČIO VISOK PRITISAK: Padao je u NESVEST, a nakon OVOGA mu je 125/80

Pošto sam imao problema i sa kičmom, počeo sam da radim vežbe. Sada imam 125 od 80 – zaključio je doktor Nestorović

Objavljeno: 13:41h

O tome kako se izlečio od visokog pritiska govorio je dr Branimir Nestorović u emisiji "Govornica". Načelnik pulmologije i alergologije u Tiršovoj i redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu kaže da se pre dvadesetak godina osećao loše.

- Činilo se da je sve u redu, ali sam se osećao loše. A onda su me počeli lečiti razni lekari, svi moji prijatelji, vrhunski lekari. Ali vidim da ću umreti i da ne mogu da preživim ovaj tretman. Počinjem da padam u nesvest, dobijam krize niskog pritiska - rekao je Nestorović.

- To je kulminiralo jednog dana kada sam izgubio svest u vožnji. Srećom, uspeo sam da skrenem na trotoar i tu sam se onesvestio. Hitna pomoć je došla, moja žena...

Branimir Nestorović
foto: Printscreen Pink

I izmerili su mi krvni pritisak, koji je bio 55 prema 30. I uzimao sam lekove za krvni pritisak. I video sam da to ničemu ne vodi – rekao je i dodao:

- Počeo sam malo više da se bavim krvnim pritiskom. Onda sam naišao na knjigu ozbiljnog nemačkog kardiologa i video da je problem u tome što kada lečiš nekoga sa stresnom hipertenzijom, koju sam ja imao, uzimaš lekove i onda imaš nizak pritisak.

A taj nizak nivo je opasniji jer se tada ljudi guše jer nema kiseonika u telu. A onda sam pročitao Rusa čije je objašnjenje delovalo toliko glupo da je bilo potpuno jasno da je tačno.

Rekao je – Kako starite, kičma postaje okoštala, vrši pritisak na krvne sudove koji idu do mozga i kako manje krvi ide u mozak, onda mozak šalje signale i povećava krvni pritisak da bi dobio više krvi. A tamo piše da treba raditi vežbe za kičmu.

Pošto sam imao problema i sa kičmom, počeo sam da radim vežbe. Sada imam 125 od 80 – zaključio je doktor Nestorović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.