AKO VAM JE ZBIR KOVANICA U NOVČANIKU OVOLIKI, NOVAC ĆE VAM SE MNOŽITI: Toliko para niste mogli ni da sanjate
Kovanice, Foto: Profimedia

paŽnja

AKO VAM JE ZBIR KOVANICA U NOVČANIKU OVOLIKI, NOVAC ĆE VAM SE MNOŽITI: Toliko para niste mogli ni da sanjate

U skladu sa ovakvim razmišljanjem drevno verovanje obuhvata i ideju da bi u novčaniku trebalo da nosite metalni novac u sitnim apoenima čiji je zbir osam

Objavljeno: 09:33h

Feng šui se bavi raznim aspektima života, a privlačenje sreće i izobilja je jedna od zanimljivijih tema, kada je ova veština u pitanju.

Naime, ukoliko želite više novca, potrebno je da znate nekoliko malih trikova koje treba i da praktikujete. Verovanje o srećnim brojevima se u Kini zasniva na tome kako se oni izgovaraju, pa se tako broj osam smatra najsrećnijih i predstavlja pravi simbol sreće, bogatstva i izobilja. Kako Kinezi obožavaju ovaj broj, stanovi na osmom spratu, pa čak i automobili čije registarske tablice počinju ovim brojem ili ga sadrže će biti prodati po višoj ceni. Neko bi rekao da sreća, ipak, može da se kupi.

novčanik
foto: George Mdivanian / Panthermedia / Profimedia

Osmica, u tradicionalnoj tao kulturi, znači celovitost, praktično ceo univerzum, jer on „počiva“ na osam smerova. U modernoj Kini, reč za broj osam izgovara se „ba“, što je slično reči „fa“ koja u slobodnom prevodu znači „imućan“ ili „brzo stečeno bogatstvo“. Dakle, ovaj broj je praktično simbol novca.

U skladu sa ovakvim razmišljanjem drevno verovanje obuhvata i ideju da bi u novčaniku trebalo da nosite metalni novac u sitnim apoenima čiji je zbir osam.

Pošto novčići takođe privlače sreću, neka se u odvojenom delu vašeg novčanika uvek nalaze kovanice koje u zbiru daju osam. Bolje je da to budu novčići od jednog, dva i pet dinara, nego četiri puta po dva dinara, jer broj četiri baš i nije srećan.

(EspresoKrstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media