KADA JEDNOM PROBATE OVU TORTU SAMO ĆETE NJU SPREMATI: Ledena čokoladna poslastica sa višnjama, LETNJA UŽIVANCIJA
Čokoladna torta sa višnjama, Foto: Printscreen YouTube/Cookrate - Cakes

recept

KADA JEDNOM PROBATE OVU TORTU SAMO ĆETE NJU SPREMATI: Ledena čokoladna poslastica sa višnjama, LETNJA UŽIVANCIJA

Slatka i osvežavajuća poslastica

Objavljeno:

Nema lepše kombinacije ukusa od čokolade i višanja. Zato smo sigurni da nećete odoleti ni ovoj poslastici.

Kada jednom napravite ledenu tortu od čokolade, rikote i višanja, nastavićete da je pravite stalno.

Vreme pripreme:

60 minuta

Torta sa višnjama
foto: Printscreen YouTube/Cookrate - Cakes

Sastojci:

Kora:

4 jaja

4 kašičice šećera

4 kašičice vode

4 kašičice brašna

1/2 praška za pecivo

džem od višanja

Fil:

100 ml mleka

500 g rikota sira

500 ml pavlake za šlag

100 g šećera u prahu

200 g čokolade

2 jaja

2 kesice želatina u prahu

Torta sa višnjama
foto: Printscreen YouTube/Cookrate - Cakes

Priprema:

Odvojite belanca i žumanca. Najpre promešajte žumanca sa šećerom i vodom, pa dodajte brašno i prašak za pecivo.

Umutite sneg od belanaca, pa umešajte u smesu sa žumancima. Sipajte u pleh i pecite 15 minuta na 200 stepeni.

Kada se kora prohladi, premažite je džemom od višanja.

Pavlaku za šlag umutite sa šećerom u prahu, pa joj dodajte sir i žumanca.

Torta sa višnjama
foto: Printscreen YouTube/Cookrate - Cakes

Čokoladu istopite u šerpici sa mlekom. Želatin potopite u vodu da nabubri pa ga lagano otopite zagrevajući i izlijte u čokoladnu smesu.

Potom čokoladnu smesu pomešajte sa smesom od sira i mešajte. Ulupajte sneg od belanaca i umešajte u prethodnu smesu, pa sve istresite na koru premazanu džemom.

Kada je gotova, možete je ukrasiti višnjama. Tortu ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.

Bon appetit!

Majke i snajke:

00:54

U današnjoj epizodi Majke i snajke kuvaće porodica Bukumirić

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.