recept
KADA JEDNOM PROBATE OVU TORTU SAMO ĆETE NJU SPREMATI: Ledena čokoladna poslastica sa višnjama, LETNJA UŽIVANCIJA
Slatka i osvežavajuća poslastica
Nema lepše kombinacije ukusa od čokolade i višanja. Zato smo sigurni da nećete odoleti ni ovoj poslastici.
Kada jednom napravite ledenu tortu od čokolade, rikote i višanja, nastavićete da je pravite stalno.
Vreme pripreme:
60 minuta
Sastojci:
Kora:
4 jaja
4 kašičice šećera
4 kašičice vode
4 kašičice brašna
1/2 praška za pecivo
džem od višanja
Fil:
100 ml mleka
500 g rikota sira
500 ml pavlake za šlag
100 g šećera u prahu
200 g čokolade
2 jaja
2 kesice želatina u prahu
Priprema:
Odvojite belanca i žumanca. Najpre promešajte žumanca sa šećerom i vodom, pa dodajte brašno i prašak za pecivo.
Umutite sneg od belanaca, pa umešajte u smesu sa žumancima. Sipajte u pleh i pecite 15 minuta na 200 stepeni.
Kada se kora prohladi, premažite je džemom od višanja.
Pavlaku za šlag umutite sa šećerom u prahu, pa joj dodajte sir i žumanca.
Čokoladu istopite u šerpici sa mlekom. Želatin potopite u vodu da nabubri pa ga lagano otopite zagrevajući i izlijte u čokoladnu smesu.
Potom čokoladnu smesu pomešajte sa smesom od sira i mešajte. Ulupajte sneg od belanaca i umešajte u prethodnu smesu, pa sve istresite na koru premazanu džemom.
Kada je gotova, možete je ukrasiti višnjama. Tortu ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.
Bon appetit!
Majke i snajke:
(Espreso/24sedam)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!