SLEDITE OVIH 12 SAVETA I RECITE SALU ZBOGOM: Nije dijeta, TRIKOVI su VRLO jednoistavni, treba vam samo VOLJA
Salo na stomaku, Foto: Profimedia / Serhiy Stakhnyk / Alamy / Alamy /

ZA SNAŽNE

SLEDITE OVIH 12 SAVETA I RECITE SALU ZBOGOM: Nije dijeta, TRIKOVI su VRLO jednoistavni, treba vam samo VOLJA

Ispumapjte se i rešite se sala

Objavljeno: 18:44h

Ide leto, sve je toplije, a vama i dalje stoji tih par kilograma viška koji vam smetaju da obučete omiljenu haljinu ili pokažete malo kože. Imamo nekoliko trikova koji će vam pomoći pri gubitku kilograma.

Dakle odaberite najmanje četiri nutricionistička i fitnes saveta, koje ćete ubaciti u svoj raspored tokom sedam dana bez prestanka. Ukoliko ste ambiciozni možete dodati i koji više. Što više, to bolji rezlutati, i više izgubljenih kilograma. Savetujemo vam da odmah počnete jer u ovo vreme sledeće nedelje izgledaćete bolje i osećati se lakše.

Pijte vodu

Sportska ili energetska pića, voćni smoothies i tome slično - svaki od ovih napitaka sadrži u proseku oko 100 kalorija. Ipak, ova pića ne zadovoljavaju isto koliko i 100 kalorija čiste hrane. Druge tečnosti mogu delovati bogate natrijumom i ugljenim hidratima, ali postepeno će navesti vaše telo da zadržava vodu i stvoriti Vam taj užasni osećaj zamora i teškoće. Voda, s druge strane, ima nula kalorija i ugljenih hidrata, i veoma malo ili nimalo natrijuma, što je čini za savršeno piće u svakoj prilici.

Takođe, voda može naterati vaš organizam da se oslobodi viška tečnosti. No, ako vam Vam je previse dosadno da stalno pijete vodu, možete dodati i koju krišku limuna ili listiće mente.

voda
foto: Jochen Tack / Alamy / Profimedia

Otarasite se belog hleba i paste, kao i proizvoda od poliranih žitarica (na bazi belog brašna)

Primenite ovo i odmah ćete videti napredak u gubljenju težine. Činjenica da se nećete osetiti naduto, pomaže u samom startu. "Jednstavno, ugljeni hidrati naprave havariju od vaše težine, zato što se veoma brzo vare, ostavljajući Vas gladnim ukratko posle," kaže dr Jana Klauer, autor knjige "The Park Avenue Nutritionist's Plan".

Takođe, za one odlučnije dajemo predlog da umesto da ih zamenite, na primer, zdravim proizvodima sa celim zrnima žitarica, možete koristiti povrće tokom te nedelje. Na ovaj način, sendvič sa piletinom postaje pileća salata, ili razne grickalice sa umacima mogu olako postati razne vrste povrća sa umacima. Zvuči dobro, zar ne? Trik je u tome što složeni ugljeni hidrati iz povrća se vare sporije, s toga osećaj sitosti je duži.

Pijte kafu sat vremena pre vežbanja

Ovo je jedini izuzetak od "vodenog pravila" koje smo malopre spomenuli. Dakle, kao što jutarnja kafa čini vaša jutra produktivnijim, isto tako, popijena pre vežbanja ubrzava rad vašeg metabolizma i daje energiju.

Imajte 'you on top' seks

Nije da vam je potreban izgovor da navedete vašeg partnera na ovako nešto, ali činjenica je, da je ovo fantastičan sagorevač masti. Samim tim što ćete biti na vašem partneru znači i da ćete vi uraditi 'rocking' deo, i što ste više aktivni to više kalorija sagorevate - do 144 za 30 minuta. Takođe, seks podstiče nivo satisfakcije neurotransmitera, endorfina, koji može pomoći prilikom suzbijanja gladi.

36 sklekova i iskoraka svaki drugi dan

Možda i niste toliki ljubitelj vežbanja, i svaka pomisao na to vam je nezamisliva, ali, imajte na umu da ove vežbe oblikuju vaše mišiće. Da bi vam bilo lakse uradite tri serije od po 12 vežbi svaki drugi dan. "Sklekovi oblikuju vaš gornji deo tela, dok iskorak 'radi' na zadnjici, kukovima i butinama," objašnjava Larkin. Mali savet: postarajte se da držite vaša leđa i noge u ravni tokom rađenja sklekova; poboljšava tonus mišića.

Kapuera, Jelena Đoković, Vežbe
foto: mestrepulmao/Instagram

30 minuta kardio vežbi dnevno

Bilo koja vrsta treninga koja će vam ubrzati rad srca će pomoći u topljenju kalorija. Ukoliko kardio rutinu kombinujete sa radom na definiciji mišića, rezultati će biti brži i bolji. U proseku oko sat vremena rada ovih vežbi sagoreva između 200 i 300 kalorija, dok vaše ruke, noge, i generalno celo telo postaju zategnutiji i oblikovaniji.

Spavajte dodatnih 30 minuta noću

Tih extra pola sata, bilo da spavate 5 ili 8 sati, mogu vam dati dovoljno energije koja će se odraziti na bolji izbor namirnica (drugim rečima, nećete biti u potrazi za koje kakvim zaslađivačima da bi stekli dodatnu energiju) i nećete se osećati letargično i preskočiti vašu 'gym' rutinu.

Odrecite se jedne namirnice

Na primer, ukoliko se odreknete jedenja čipsa ili deserta posle večere - može samo pomoci u 'oduzimanju' nekoliko stotina kalorija iz vaše ishrane. "Vaše telo neće ni primetiti njihov nedostatak," kaze Blum.

Losos
foto: Printscreen/youtube/AlleRezepte

Losos za ručak

Pun je hranljivih sastojaka koji grade tonus vaših mišića i daju vašoj koži zdrav i besprekoran sjaj. Pojedini nutricionisti čak tvrde, da posle konzumiranja porcije, vaše lice odma poprima sjaj i blagi oblik.

Stoj uspravno

Držeći kičmu pravo i ramena zategnuta unazad dok je vaš donji stomak blago uvučen, automatski prouzrokuje sliku bolje i tanje figure!

Čučnjevi i trbušnjaci

Dovoljno je reći da bodibilderi koriste ovu tehniku pre takmičenja, jer poboljšava definiciju mišića. Tri seta od po 12 svake vežbe, i vaši trbušni mišići, zadnjica i noge će izgledati za kratko vreme veoma 'hot'!

Pilula protiv nadimanja

Uzmite jednu od ovih tableta, koje možete kupiti u svakoj apoteci, kako bi ste se oslobodili nadimanja u stomaku. Pomoćiće vam da imate ravniji stomak.

Vežbe za vrat s palicom:

00:15

Vežbe za vrat s palicom

(Espreso/ Elle)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.