SVI SE GRABE OKO RECEPTA ZA LETNJI GULAŠ: Sprema se U PRIRODI, a ukus mu je čista PERVERZIJA (RECEPT)
Gulaš, Foto: Profimedia

domaćinski specijaliteti

SVI SE GRABE OKO RECEPTA ZA LETNJI GULAŠ: Sprema se U PRIRODI, a ukus mu je čista PERVERZIJA (RECEPT)

Pakujte kotlić i pravac priroda, svi volimo da jedemo dobar gulaš u letnjoj sezoni

Objavljeno: 17:48h

Bez obzira da li gulaš spremate na šporetu, u kotliću, rerni ili ekspres loncu, važno je da se meso kuva polagano i na tihoj vatri nekoliko sati kako bi meso omekšalo i tako mekano topilo se u ustima.

Svi uživaju jedući gulaš, a dobar gulaš se ne može spremiti na brzinu. Dobar gulaš traži malo više vremena, ljubavi i pokoji trik.

Svinjski gulaš sa pire krompirom ili kuvanim makaronama je pravi pogodak za današnji ručak i obrok koji se ne odbija. Gulaš od svinjskog mesa je uvek dobrodošao dodatak domaćoj trpezi.

Gulaš
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 800 g svinjskog mesa od buta
  • 4-5 glavica crnog luka
  • 1 kašika svinjske masti
  • 2 čena belog luka
  • so, biber i vegeta po ukusu
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1-2 kašike brašna
  • 4 dl soka od paradajza
  • ljuta papričica i lovorov list po želji
Gulaš
foto: Profimedia

Priprema:

  1. Na tihoj vatri zagrejte svinjsku mast. Dodajte sitno seckani crni luk i dinstajte dok ne postane proziran. Dodajte meso od buta iseckano na kockice i nastavite dinstanje dok meso blago ne porumeni.
  2. Pokušajte da meso iseckate na kockice približno jednake veličine čime ćete ubrzati proces dinstanja jer će se komadi mesa dinstati ravnomerno i biti gotovi u isto vreme. Nalijte meso i luk vodom tako da voda tek prekrije meso i pustite da se polagano krčka u poklopljenoj šerpi na tihoj vatri. U toku kuvanja na svakih 10-15 minuta proverite da li je voda isparila i ako ima potrebe dolijte još vode uz povremeno mešanje.
  3. Kada se meso skuva i omekša, a voda skoro ispari, dodajte začine, sitno seckani beli luk i promešajte. Pospite meso brašnom, promešajte, a potom dodajte i alevu papriku i sve dodatno dobro promešajte. Nalijte gulaš sokom od paradajza, vodu dolijte po potrebi, dodajte list lovora i pola ljute papričice po želji. Pustite gulaš da se polagano krčka na tihoj vatri uz povremeno mešanje.

Gulaš poslužite topao uz testeninu, kuvani krompir ili krompir pire i čašu crnog vina.

Prijatno!

SEKA UGOSTILA KOLEGU NA ZLATIBORU: Veljko i Raša spremali gulaš za njihove dame:

00:58

SEKA UGOSTILA KOLEGU NA ZLATIBORU: Veljko i Raša spremali gulaš za njihove dame!

(Espreso/ Fagor.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.