OVAKO SE JEDINO PRAVILNO KUVA PIRINAČ: Ključne su ove 2 stvari na koje NIKO ne obraća pažnju
Pirinač, Foto: Prinstcreen/Youtube/ Jamie Oliver

MORATE ZNATI

OVAKO SE JEDINO PRAVILNO KUVA PIRINAČ: Ključne su ove 2 stvari na koje NIKO ne obraća pažnju

Ovo je jedini prvilan način za kuvanje pirinča

Objavljeno:

Iako se čini kao vrlo jednostavan zadatak, nije. Kuvanje pirinča često se završi neslavno - izgorelim šerpama i uništenim šporetom.

Pirinač
foto: Prinstcreen/Youtube/ Jamie Oliver

Prva stvar na koju treba da obratite pažnju je šerpa. Koliko god delovalo čudno, ona je jedan korak ka dobro pripremljenom jelu. Bitno je da šerpa bude odgovarajuće veličine, jer pirinač treba slobodno da pluta, a da voda koja ključa ne prska. Ako koristite šerpu zapreminte 1,5 do 2 litra u nju stavite 1 čašu pirinča. Obavezno ga stavite u hladnu vodu, a za savršen ukus i zrna koja se ne lepi postoji još jedan trik. U pitanju je so, koju dodajte tek kada voda proključa. Takođe, kada kuvate pirinač ne skidajte poklopac.

49:58

MAJKE I SNAJKE S01E32 Žiri nikad strožiji, pirinač porodice Grujić ocenili blagim užasom

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.