PEKARI OTKRILI TAJNU KAKO DA POJEDETE HLEB BEZ MNOGO KALORIJA: Prepolovite ih i ne razmišljajte o KILOGRAMIMA
Hleb, Foto: PRINTSCREEN/YT/매일맛나 DELICIOUS DAY

caka

PEKARI OTKRILI TAJNU KAKO DA POJEDETE HLEB BEZ MNOGO KALORIJA: Prepolovite ih i ne razmišljajte o KILOGRAMIMA

Hleb se često proglašava glavnim krivcem za gojenje

Objavljeno:

Ako ste navikli da jedete hleb uz svako jelo, a s druge strane brinete zbog viška kalorija koje unosite, stručnjaci su podelili trik kojim ćete jednostavne ugljene hidrate u hlebu pretvoriti u one zdravije, ‘rezistentne’.

Hleb se često proglašava glavnim krivcem za gojenje, mada u većini slučajeva to nije, posebno ako jedete samo krišku-dve dnevno. Ipak, ako vas grize savest što ne možete da ga se odreknete, možda će vam biti lakše ako primenite foru koja će navodno prepoloviti broj kalorija koje unosite hlebom.

Hleb
foto: Printscreen/Youtube/ Jenny Can Cook

Nakon što kupite ili ispečete domaći hleb – stavite ga u zamrzivač. Zašto? Zato što kao i kuvanje i hlađenje, smrzavanje pretvara skrob u otporni skrob. Zvuči neverovatno, ali to znači da vaše telo dobija mnogo manje kalorija od hleba. Zapravo, otporni skrob hrani vaše crevne bakterije umesto da goji vas, piše BBC.

Najveći problem s belim hlebom je to što on zbog visokog glikemijskog indeksa prebrzo otpušta energiju, tako da podiže nivo šećera u krvi. Ipak, oni koji nemaju porodičnu istoriju dijabetesa, ne treba da izbegavaju beli hleb, koji je idealno jesti za doručak, jer tad ubrzava rad metabolizma, kažu naučnici.

Majke i snajke:

00:52

Danas privodimo kraju drugu polufinalnu nedelju emisije Majke i snajke

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.