DERMATOLOG OTKRIO ŠTA SE DEŠAVA SA TELOM ŽENE POSLE 50. GODINE: Ove promene su i RUŽNE i OPASNE
Bore, Foto: Profimedia

sprečite

DERMATOLOG OTKRIO ŠTA SE DEŠAVA SA TELOM ŽENE POSLE 50. GODINE: Ove promene su i RUŽNE i OPASNE

U menopauzi koža se istanjuje, postaje suva, bora se, gubi elastičnost, opušta se, često se javljaju pege i fleke, keratoze, zadebljava koža na stopalima, posebno pucaju pete

Objavljeno: 09:52h

Sa kojim promenama na koži se suočavaju mnoge žene u menopauzi - pored bora, fleka i estetike, važno je da ne zanemarimo zdravlje.

Menopauza je prelazni period, doba u kojem se mnoge stvari menjaju na fizičkom nivou, pa tako i stanje kože. Ona je prirodni proces sa kojim se suočava svaka žena, a kada je reč o fizičkom izgledu, uglavnom se kao izazovi u ovom dobu ističu višak kilograma i bore. Višak kilograma često nastaje usled promene hormona, a pored bora i fleka, i naša koža podnosi određene promene, a nisu sve samo znakovi starosti.

Dermatolog dr Gorana Isaliović otkriva sa kojim se sve promenama na koži suočava većina žena starijih od 50 godina:

Žena, Bore, Koža, Lice, Lepota
foto: Profimedia

"U menopauzi koža se istanjuje, postaje suva, bora se, gubi elastičnost, opušta se, često se javljaju pege i fleke, keratoze, zadebljava koža na stopalima, posebno pucaju pete. Nokti postaju krti. Često je koža i dehidrirana, krvni sudovi su istanjenih zidova, krti su, lakše prskaju."

Na koji način možemo sprečiti neželjenen promene na koži, odnosno kako sačuvati njeno zdravlje i izgled:

"Najvažnija je adekvatna nega kože, ishrana, suplementi, zdravi stilovi života, i izbegavanje prekomernog izlaganja Suncu. Obratiti pažnju i na negu kože i sluzokože anogenitalne regije odabranim preparatima." - objašnjava doktorka Isailović.

Doktorka je takođe istakla da je izuzetno važna redovna kontrola mladeža jedanput godišnje.

(Espreso/ Sensa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.