TVRDE DA JE POTPUNO PRIRODAN, A ONDA NA PAKOVANJU NAPIŠU OVO: Ako vidite 2 REČI na ETIKETI, NE KUPUJTE SOK
Flaše soka, Foto: Milena Boniek / PhotoAlto / Profimedia

ostavite na rafu

TVRDE DA JE POTPUNO PRIRODAN, A ONDA NA PAKOVANJU NAPIŠU OVO: Ako vidite 2 REČI na ETIKETI, NE KUPUJTE SOK

Aditivi, koje smo pomenuli, predstavljaju opasnost po zdravlje, a nutricionistkinja Ejlen Behan kaže da sokovi, koji se uglavnom reklamiraju kao prirodni

Objavljeno:

Flaširane sokove možete naći u svim prodavnicama i supermarketima. Izbor je zaista veliki, ali ono o čemu mnogi ne razmišljaju jeste sastav sokova koje kupuju.

Pre svega, flaširani sokovi su prepuni aditiva, a sa druge strane, sadržaj pravog, prirodnog ceđenog soka, prilično mali.

A kako da znate šta kupujete? Jednostavno, morate da počnete da čitate tačan sastav na etiketi, jer većina proizvođača na njoj označi tačan sastav.

Sok
foto: Printscreen

Aditivi, koje smo pomenuli, predstavljaju opasnost po zdravlje, a nutricionistkinja Ejlen Behan kaže da sokovi, koji se uglavnom reklamiraju kao prirodni, pored toga sadrže i veliki broj kalorija, što ih čini podjednako lošim, ako ne i gorim od gaziranih pića.

I ne samo to, ovi sokovi sadrže i visok nivo štetnog konzervansa. Kako Behanova tvrdi, dve reči ukazuju na to da je nivo prirodnog soka izuzetno mali. Naime, ukoliko na flaši soka piše "voćni koktel" ili "piće", to je znak da kupujete sve samo ne prirodan i zdrav sok.

Njen savet je da, pored kalorija, obavezno obratite pažnju i na sadržaj šećera i natrijuma, koji takođe nisu povoljni za zdravlje i ceo organiza.

Sok, Napitak, Žuti sok
foto: Profimedia

Takođe, birajte uvek sokove sa većim sadržajem voća, jer njihova tačna količina mora uvek da bude naznačena.

I, na kraju, konzumacija svežeg voća je uvek bolja i zdravija u odnosu na sokove, ali ukoliko ipak ne želite da odustanete od voćnih napitaka, onda je najbolje da pijete sveže ceđene sokove, bez aditiva.

ZA BAKOM ROSOM LUDI SVET Pokušala je da ugura naočare u CRNI SOK, a rezultat je toliko URNEBESAN da nećete prestati da se smejete:

00:27

ZA BAKOM ROSOM LUDI SVET Pokušala je da ugura naočare u CRNI SOK, a rezultat je toliko URNEBESAN da nećete prestati da se smejete

(Espreso/ 24 sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media