POSLASTICA ZA ELITU SA NAJPROSTIJOM PRIPREMOM: Ukus joj je još bolji od naziva, BOMBA TORTA će vas ODUŠEVITI
Bomba torta, Foto: Printscreen/ Youtube/ Kuvajmo Blogovski

RECEPT

POSLASTICA ZA ELITU SA NAJPROSTIJOM PRIPREMOM: Ukus joj je još bolji od naziva, BOMBA TORTA će vas ODUŠEVITI

Umutiti penasto jaja i šećer, postepeno dodavati orahe uz lagano mešanje, na kraju brašno i prašak za pecivo

Objavljeno:

Svima treba brza torta ponekad, drugi put nam treba torta za koju se planira danima, jer nam predastoji bitno slavlje, bitan rođendan, bitan događaj.

Bilo kako bilo, mnogi se ipak opredeljuju za kupovne varijante koje nisu uvek najpovoljnije ako tražimo i kvalitet i kvantitet. Zbog toga su neki recepti zlata vredi kao što je ovaj koji donosimo danas.

Ovo je najbolji recept za sve svečanosti, u pitanju je Bomba torta:

Sastojci:

Za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 200 g. mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašikica praška za pecivo
Bomba torta, Torta, belance, Mućenje
foto: Printscreen/ Youtube/ Kuvajmo Blogovski

Fil:

  • 250 g. maslaca ii margarina
  • 300 g. mleveneg keksa
  • 200 g. mlevenih oraha
  • 6 žumanaca
  • 1,5 dcl. gustog soka od breskve ili djus ili mleko, po želji
  • 200 g. šećera
  • Karamelizovano šne od belanaca:
  • 6 belanaca
  • 12 kašika šećera
  • 6 kašika šećera za karamel
Bomba torta, Torta, belance, Mućenje
foto: Printscreen/ Youtube/ Kuvajmo Blogovski

Priprema:

  1. Za koru - Umutiti penasto jaja i šećer, postepeno dodavati orahe uz lagano mešanje, na kraju brašno i prašak za pecivo. Peći u kalupu prečnika 27 cm. na u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
  2. Izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi.
  3. Za fil - Na pari umutiti žumanca i šećer dok ne postane svetla i gušća smesa, zatim još malo držati na pari, oko 5 minutam, lagano ručno mešajući, skloniti sa pare pa ostaviti da se ohladi.
  4. Penasto umutiti maslac pa dodati ohlađena žumanca, keks, orahe i sok. Sve izmešati pa staviti preko ohlađene kore.
  5. Na kraju pripremiti i šne od belanaca.
  6. Umutiti belanca u čvrst sneg. Ja mutim tako što krenem sa samim belancima pa posle minut-dva postepeno dodajem šećer i mutim dok ne postanu čvrsta pena.
  7. Staviti 6 kašika šećera da se istope i postanu karamel. Ovde treba paziti da karamel ne izgori, radite na umerenoj temperatuti. Tako vreo i tečan karamel sipati u tankom mlazu u sneg od belanaca stalno muteći miserom najvećom brzinom, I ka ste nasuli karamel, mutite još oko 2, 3 minuta. Odmah staviti preko torte.

Prijatno!

PRVA POLUFINALNA NEDELJA MAJKI I SNAJKI JE U TOKU! Ne propustite savršene recepte za štrudlu s jabukama i bečku šniclu:

00:54

PRVA POLUFINALNA NEDELJA MAJKI I SNAJKI JE U TOKU! Ne propustite savršene recepte za štrudlu s jabukama i bečku šniclu

(Espreso/ Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.