RECEPT
NEOBIČNA CEPKANA PITA SA SIROM I PARADAJZOM: Umesto kora SASTOJKE UVIJTE u OVO i biće još UKUSNIJA
Obavezno isprbajte ruski recept za cepkanu pitu sa feta sirom
Usrpskoj kuhinji postoji puno recepata za pite koje su zaista neprevaziđene, a neke od najlepših su gibanica, krompiruša... Hrskave kore i nadeve koji su preukusni su ono po čemu se izdvajaju, a ako volite da ih jedete, pronašli smo za vas super recept.
Pored srpskih i ruske domaćice prave odlične pite, a jedna od njih je upravo i ova cepkana sa feta sirom i paradajzom. Iznenađujući sastojak je tortilja koja se koristi umesto kora, a ukus je fenomenalan. Uživajte!
Sastojci:
200 g tortilja
200 g feta sira
2 paradajza
3 jajeta
150 ml mleka
malo tvrdog sira
Priprema:
Iscepkajte tortilju i poređajte u vatrostalnu posudu koju ste premazali puterom. Preko pospite mrvljeni feta sir, kao i sečeni paradajz. Poređajte još jedan sloj cepkane tortilje.
Zatim pospite mrvljeni feta sir i seckani paradajz, pa opet poređajte tortilju.Umutite jaja sa mlekom, pa posolite i pobiberite i prelijte preko pite. Pospite rendanim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. Prijtatno!
Napomena: Tortilje možete da zamenite i korama, ali onda koristite 500 g i ređajte deblji sloj. Takođe ih iscepkajte.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar uksua)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!