KORA OVOG VOĆA ČINI ČUDA U SAKSIJI: Stavite je u ZEMLJU i biljke će BUJATI kao LUDE, NIJE BANANA
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/mojeselo-tvemisijaimagazin9506

MORATE ZNATI

KORA OVOG VOĆA ČINI ČUDA U SAKSIJI: Stavite je u ZEMLJU i biljke će BUJATI kao LUDE, NIJE BANANA

Ovo je prirodna prihrana za vaše biljke

Objavljeno:

Cveće ulepšava svaki prostor, ali kada vene ili kada je suvo cela kuća izfgleda oronulo. Ovo je savet koji će vam preporoditi biljke!

Jedna od najjednostavnijih verzija domaćeg đubriva je kora citrusa koja sadrži brojne makro i mikroelemente koji su neophodni za rast i cvetanje sobnog cveća. Korica sadrži puno kalcijuma, magnezijuma, azota i drugih korisnih jedinjenja. Za pripremu takvog đubriva potrebno je nožem iseckati svežu sočnu koru pomorandže ili mandarine.

Pomorandža
foto: Profimedia

Koricu potopite u toplu vodu i ostavite da odstoji nekoliko dana. Ako je moguće, važno je koristiti destilovanu vodu ili kišnicu. Pre korišćenja prihrane, procedite vodu, pomorandže odbacite, a dobijenom tečnošću zalijte biljke. Preporučujem da se takva prihrana vrši svake 2 nedelje, što će vam omogućiti da postignete aktivan rast i cvetanje sobinih biljaka.

Takođe možete pripremiti đubrivo od kore pomorandže tako što ćete je prvo osušiti. Osušenu koru pomorandže treba samleti u blenderu i čuvati u zatvorenoj tegli. Dve kašike dobijenog praha sipajte u dva litra vode, promućkajte i zalijte biljke jednom u dve nedelje. Pomoranžina kora u prahu je odličan prirodni insekticid koji može zaštiti vaše biljke od neželjenih posetioca.

01:03

ZORAN ANĐELKOVIĆ KURIR TV

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.