OVAKO MARIJA PETRONIJEVIĆ SADI PARADAJZ NA SELU: Umesto ZEMLJE, koristi OVO i dobije NAJRASKOŠNIJI PLOD (FOTO)
Marija Petronijević, Foto: prentscreen/youtube/Blic

pohvalila se

OVAKO MARIJA PETRONIJEVIĆ SADI PARADAJZ NA SELU: Umesto ZEMLJE, koristi OVO i dobije NAJRASKOŠNIJI PLOD (FOTO)

Sad se naša glumica, koja je napustila Beograd i otišla da živi u svom rodnom selu Visibabe, odlučila da proba novu sortu zelene salate

Objavljeno: 08:13h

Naša glumica Marija Petronijević opet se pohvalila novim rasadom. Sad je reč o posebnoj sorti zelene salate...

Marija Petronijević polako postaje stručnjak za razne rasade - prošle godine je uspešno gajila rukolu, a onda oduševila svoje pratioce na Instagramu. Zasadila je pinjole i uspela da odgaji lepe sadnice.

Sad se naša glumica, koja je napustila Beograd i otišla da živi u svom rodnom selu Visibabe, odlučila da proba novu sortu zelene salate.

Salata, zapravo, neće biti zelena, jer je reč o sorti "Lolla Rosa". U pitanju je veoma zanimljiva vrsta, koju krase crveni listovi, kovrdžavih ivica. Samo je dno lista zelene boje.

Marija Petronijević
foto: Printscreen/Instagram/petronijevic.marija

Ova salata ne formira glavice, a nutricionisti je veoma cene, jer sadrži veće količine vitamina A i C, kao i gvožđe, kalijum i vlakna. Procenjuje se da ima 100 puta više antioksidanasa nego obična zelena salata.

Ima meke listove i nema gorčinu poput endivije, ali nije ni slatka kao "puterica". Pravi je izbor za sve gurmane koji žele da probaju nešto novo. Najbolje je, svakako, da pomešate malo "puterice" i "ajsberga" sa "lolo rosom" i dobićete nezaboravnu salatu.

Marija eksperimentiše ove godine i sa paradajzom koji je posađen u šljunak. Ova sorta se hrani vodom koja po principu plime i oseke ispunjava prostor u koji je sađen, ali tako da se voda sa hranjivim materijama ne zadržava duže nego što je potrebno da bi koren billjke mogao da diše.

Sa druge strane, to se dešava dovoljno često, da bi hranjive materije mogle da budu dostupne biljci da nesmetano raste."

Kod nekih je paradajz odavno zametnuo plodove. Moj je još uvek mali i verovano će biti problema sa oprašivanjem i temperaturama koje dolaze, ali svaki pokušaj, pa i ovaj, ima kao posledicu još nešto: znanje i iskustvo, koje ima nemerljivu vrednost, posebno ako smo u mogućnosti da ih primenimo i prenesemo", napisala je Marija.

(Espreso/Lepa i srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media