ZA OVAKVE ŽENE JE BOTOKS OPASAN: Ako pripadate TOJ GRUPI obavezno kažite lekaru
Žena, Foto: Youtube / garthfishermd

važno!

ZA OVAKVE ŽENE JE BOTOKS OPASAN: Ako pripadate TOJ GRUPI obavezno kažite lekaru

Ako imate spuštene kapke, ne smete da koritite botoks, a ova procedura može da bude opasna i u drugim slučajevima.

Objavljeno:

Jedna od šest osoba koje prime botoks da bi "ispeglale" bore dobije neku komplikaciju. To su najčešće modrice, glavobolje, mučnine, a ženama posebno teško pada ako dobiju "zamrznuto" lice, jer im je estetika bila glavni cilj.

Može doći i do simptoma sličnih gripu - povišene temperature, groznice, slabosti ili ukočenosti mišića. U istraživanjima su prikazani i slučajevi kardiovaskularnih tegoba, kao što su visok pritisak, abnormalno ubrzan rad srca pa čak i srčani udar.

Jedan mali broj pacijenata je doživeo anafilaktički šok, a drugi upalu rane uboda koja se proširila na deo lica.

Nije slučajnost što se botoksiranje nipošto ne savetuje trudnicama niti ženama koje doje, a lekari upozoravaju da ne botoks ne smeju da prime ni osobe alergične na kravlje mleko. Ako ste skloni pojavi keloidnog tkiva na ožiljcima, botoks takođe nije za vas.

Plastična operacija
foto: Profimedia

Keti Liman je prvi put isprobala botoks pre osam godina. Bližila se četrdesetoj godini, imala bore "mrštilice" i jednu duboku boru preko čela. "U prvo vreme sam bila zadovoljna rezultatima i išla na botoks dvaput godišnje", ispričala je za "Gardijan".

Međutim, pre par godina je primetila da su joj kapci i podočnjaci naduveni. Obrve su joj se spustile, a kapci skoro prelazili preko očiju, toliko su se opustili.

"U prvo vreme nisam povezala o čemu se radi. Probala sam sve i svašta, kreme, rolere, tretmane, ništa ne pomaže. Botoks mi je zamrzao mišiće u tom delu i oni sad uopšte ne funkcionišu", objašnjava Keti.

Prekinula je s botoksom, ide na akupunkturu i kaže da se vidi mali pomak. "Nikad više ne bih to uradila, nije bilo vredno svega ovoga", objašnjava Keti.

Svi koji imaju opuštene kapke treba da dobro razmisle pre nego što se odluče za botoks, jer će se opuštanje mišića čela odraziti na dodatno spuštanje kapaka. Tada će jedini spas biti operacija, odnosno blefaroplastika. Da li je privremeno ublažavanje bora vredno tog rizika?

(Espreso/Lepa & Srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.