POZNATI ITALIJANSKI KUVAR PODELIO RECEPT ZA PALENTU: Spremite je uz OVAJ SOS i imaćete NAJBRŽI RUČAK
Palenta, Foto: Printscreen/Youtube/MamaJela

recept

POZNATI ITALIJANSKI KUVAR PODELIO RECEPT ZA PALENTU: Spremite je uz OVAJ SOS i imaćete NAJBRŽI RUČAK

Niste probali bolju palentu od ove sa pečurkama

Objavljeno: 23:50h

Palenta je tradicionalno italijansko jelo koje možete da služite i za doručak, ali i ručak. Sve zavisi od toga koje ćete joj namirnice dodati, a jedan od najstarijih recepta je za prženu palentu.

Ako želite da napravite lagan, a ukusan ručak, onda vam predlažemo da isprobate recept za palentu sa sosom od pečuraka čuvenog italijanskog kuvara Đenara Kontalda.

Palenta
foto: Printscreen/Youtube/MamaJela

Sastojci:

Za sos od pečurka:

malo maslinovog ulja

2 deblje šnite slanine

1 šargarepa

1/2 crnog luka

1 štap celera

300-400 g pečuraka

200 ml paradajz sosa

200 ml bujona

Palenta
foto: Printscreen/Youtube/mayafitnessclub3220

1 ljuta papričica

Za palentu:

1 l vode

250 g palente

komad putera

Priprema:

Na malo zagrejanog ulja propržite secanu slaninu i šargarepu. Zatim dodajte sitno seckani crni luk i celer. Kada povrće omekša dodajte pečurke koje ste isekli na četvrtine. Nakon par minuta sipajte paradajz sos i posolite.

Palenta
foto: Profimedia

Promešajte i sipajte bujon i dodajte celu ljutu papričicu. Zatim dodajte sekcane stabljike peršuna. Kuvajte još 30-35 minuta. Stavite vodu da proključa, pa otopite puter. Postepeno sipajte palentu i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.

U tanjir sipajte palentu, pospite rendanim parmezanom i preko sipajte sos od pečuraka i pospite parmezanom.

Majke i snajke:

00:49

Majke i Snajke

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.