OVAJ RASTVOR MOŽE DA ZAMENI PESTICIDE I OPORAVI VAŠE RUŽE ODMAH: Samo ga RASTVORITE U VODI i POPRSKAJTE cveće
Ruže, Foto: Printscreen/youtube/Cvetnipozdrav

sjajno

OVAJ RASTVOR MOŽE DA ZAMENI PESTICIDE I OPORAVI VAŠE RUŽE ODMAH: Samo ga RASTVORITE U VODI i POPRSKAJTE cveće

Dovoljno je da ga rastvorite u vodi, u odnosu 1:3

Objavljeno:

Da bi cveće opstalo moramo ga negpvati i gajiti baš onaok kako njemu prija. Pored toga mjoramo ga i zaštititi od raznih neprijatelja koji mu prete.

Ukoliko imate ruže i vrlo često problema sa sitnim bubicama koje mogu napraviti štetu na laticama, odmah potražite rešenje kako biste izbegli da vam ruže na kraju budu oštećene.

Buket ruža, Ruža, Ruže
foto: IHAR BAIKOU / Panthermedia / Profimedia

Umesto jakih pesticida koje kupujemo u poljoprivrednoj apoteci, možete da se poslužite sa običnim mlekom koje sigurno imate u frižideru. Ruže koje su skroz propale zbog parazita, oporavile su se u potpunosti zahvaljujući namirnici koju svi imamo u frižideru.

Dovoljno je da ga rastvorite u vodi, u odnosu 1:3 (na primer, decilitar mleka na 3 decilitra vode) i da napunite bočicu sa raspršivačem.

Ruže
foto: Printscreen / RTS

Prskajte ovaj rastvor direktno na vaši, a biće efikasan protiv raznih bubica i insekata. Najbolje bi bilo da ih „uhvatite“ u početnoj fazi razvojnog ciklusa, pre nego što naprave brojne kolonije na vašim ružama, kalama ili drugim cvetnicama. Primena je dozvoljena i kod povrća u bašti.

Ako ste zakasnili, ne brinite, biće potrebno samo da ponovite ovaj tretman više puta. Mnogi baštovani su isprobali i čisto mleko, naročito oni koji mogu da nabave organsko i tvrde da jednako dobro funkcioniše, prenosi Novi.ba.

Majke i snajke:

00:52

Ne propustite najzabavniji kulinarski šou Majke i snajke na Kurir televiziji

(Espreso/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.