preukusno
OVAKO SE PRAVI STARA ITALIJANSKA PALENTA: Dodajte JEDAN sastojak u vodu i biće KREMASTIJA i od šlaga
Palenta je odličan izbor za večeru ili doručak.
Palenta je tradicionalno italijasko jelo koje je bogato vlaknima.
Palenta se preporučuje i u dečijoj ishrani, a ako želite da je služite kao prilog uz ribu ili meso onda je ispohujte. Takođe, kada je post u toku možete da napravite palentu sa tunjevinom.
Trik za savršenu palenutu je da pored vode sipate i mleko. Odnos treba da bude sledeći: 2/3 vode i 1/3 mleka i palenta po želji. Kuvajte na tihoj vatri dok ne dobijete željenu gustinu. Umesto mleka možete da dodate i pavlaku za kuvanje jer je ona odlična zamena, koja će jelo učiniti savršenim.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!