ELON MASK OTKRIO ŠTA GA ČINI SREĆNIM: Isplivala tajna MILIJARDERA koju ćete odmah primeniti na sebi
Elon Mask, Foto: Profimedia

ISPRIČAO

ELON MASK OTKRIO ŠTA GA ČINI SREĆNIM: Isplivala tajna MILIJARDERA koju ćete odmah primeniti na sebi

Mask (46) je javno izlazio sa australijskom glumicom Amber Herd oko godinu dana kada je par prijateljski raskinuo

Objavljeno:

Samostalni milijarder i serijski preduzetnik Elon Mask najpoznatiji je po svom pionirskom radu u oblasti tehnologije i nauke. Jedan od glavnih ključeva njegovog uspeha je njegova emocionalna inteligencija, što pokazuje sa svojom porodicom, zaposlenima, pa čak i uznemirenim Teslinim kupcima.

Ali usred Teslinog lansiranja modela 3 u julu, glavni izvršni direktor kompanije otkrio je da prolazi kroz raspad. U intervjuu za najnoviju naslovnu priču Rolling Stonea sa novinarom i autorom bestselera Nilom Strausom, Mask je priznao: „Ako nisam zaljubljen, ako nisam sa dugogodišnjim saputnikom, ne mogu biti srećan.

Elon Musk
foto: Printscreen/ Youtube/ Saturday night live

Mask (46) je javno izlazio sa australijskom glumicom Amber Herd oko godinu dana kada je par prijateljski raskinuo. „Bila je potrebna svaka unca volje da bismo mogli da odradimo model 3 i da ne izgledamo kao najdepresivniji momak“, rekao je Mask.

„Veći deo tog dana bio sam morbidan. A onda sam morao da se oporavim: popijem nekoliko Red Bulova, družim se sa pozitivnim ljudima i onda, kao, kažem sebi: „Sve ove ljude zavise od mene. U redu, uradi to!’” „Bio sam zaista zaljubljen, i to je jako bolelo“, rekao je Musk i dodao: „Pa, mislim da je raskinula sa mnom više nego što sam ja sa njom“. Uoči lansiranja novog Tesle, rekao je da je bio u „jakom emocionalnom bolu“ nekoliko nedelja.

Ljubav, Novac
foto: Dejan Krsmanovic / Alamy / Alamy / Profimedia

Štraus je dodao da je pre događaja Musk meditirao „prilično prvi put u životu da bi se usredsredio“. Mask je ranije bio oženjen dva puta: prvo za spisateljicu Džastin Mask osam godina, koja je majka njihovog petoro dece, a kasnije za glumicu Talulah Rajli, koja je bila u braku otprilike četiri godine.

Godine 2012, između razvoda i ponovnog braka sa Rajli, Musk je za Blumberg BusinessVeek rekao o svojoj ravnoteži između svog poslovnog i ljubavnog života. „Mislim da vreme dodeljeno preduzećima i deci ide dobro“, rekao je Mask novinarki Bloomberg BusinessVeek-a Ešli Vens. „Ipak, voleo bih da posvetim više vremena zabavljanju. Moram da nađem devojku. Koliko vremena žena želi nedeljno? Možda 10 sati?"

S obzirom na to da Musk svoje vreme deli između četiri kompanije, navodno radi između 80 i 90 sati nedeljno, spava oko šest sati noću i čak radi dok se opušta, čini se da Musk nema mnogo vremena za sebe. Kada su Musk i Heard okončali svoju vezu prošlog leta, Musk je raskid pripisao upravo ovom vremenskom ograničenju zbog društvenih medija. „Veze na daljinu kada oba partnera imaju intenzivne radne obaveze su uvek teške, ali ko zna šta nosi budućnost“, prokomentarisao je Mask jednu od Herdovih fotografija na Instagramu.

Sat
foto: Profimedia

Mask je rekao Štrausu da od kada je bio dete nikada nije voleo da bude sam. I on je na nečemu: najduža studija na svetu o životu odraslih i sreći pokazala je da nas dobri odnosi čine srećnijima i zdravijima duže. Čak i poslovni magnat Voren Bafet tvrdi da je „mnogo zabavnije postići stvari u životu sa partnerom“. Postoje čak i naučna istraživanja koja podržavaju Bafetov savet.

Studija koju je objavio Univerzitet Karnegi Melon otkrila je da ljudi sa supružnicima koji ih podržavaju „veća je verovatnoća da će sebi dati šansu da uspeju“. Što se tiče Muskovog budućeg saputnika? „Tražim dugoročnu vezu. Ne tražim vezu za jednu noć. Tražim ozbiljnog saputnika ili srodnu dušu, takve stvari“, rekao je.

KAKAV ELON MASK: Đorđe je prvi izmislio električni automobil i ti u Srbiji:

03:42

KAKAV ELON MASK: Đorđe je prvi izmislio električni automobil i ti u Srbiji

(Espreso/ CNBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.