VERUJE SE DA OVA MOLITVA IZ MANASTIRA TUMANE ČUVA ZDRAVLJE: Izgovorite NAGLAS SVAKU REČ i desiće se ovo
Tumane, Foto: Prinstcreen/Youtube/TV Hram

izgovorite je

VERUJE SE DA OVA MOLITVA IZ MANASTIRA TUMANE ČUVA ZDRAVLJE: Izgovorite NAGLAS SVAKU REČ i desiće se ovo

Danas narod sa mnogih strana pritiče u manastir Tumane, moleći od svetitelja leka svojim bolestima i izbavljenje od nevolja. U redovima za molitvu ima svakojakih koji, primivši utehu i blagoslov svetitelja i iz Tumana, odlaze kao novi ljudi

Objavljeno: 12:19h

Sveti Zosim i Jakov, čije mošti počivaju u manastiru Tumane, poznati su kao veliki čudotvorci. Naime,veruje se da su učinili da mnogi ljudi ozdrave i pronađu mir, iako je nekada to izgledalo gotovo nemoguće.

Prva molitva prepodobnim ocima, tumanskim čudotvorcima, Zosimu i Jakovu

Prepodobni i bogonosni oci naši Zosime i Jakove, životom svojim na zemlji posvedočili ste Hrista. Odričući se od privremenih blaga, nasledili ste večna. Tajnom bogomislija osveštali ste sebe. Slobodom svojom izabrali ste Carstvo Božije, radi koga pretrpeste sve nedaće života. Stekavši smelost, kao prijatelji Gospodnji i sažitelji svetih u Raju, i nas nedostojne spomenite, da u danu večnoga suda, sa poslednjima obretemo milost Božiju. I u vreme zemnoga bivstvovanja našeg, naučite nas primerom svetim, kako da pravilno ispovedamo istinitoga Boga i živimo kako je ugodno NJemu, slaveći ga u Trojici, Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Druga molitva prepodobnim ocima, tumanskim čudotvorcima, Zosimu i Jakovu

O čudesni i bogonosni oci naši Zosime i Jakove, molitveno zastupite sve one koji vam pritiču sa ljubavlju, znajući da ste stekli smelost pred Bogom. Ne otpustite bez utehe, nikoga od malih Hristovih slugu, koji vam vape, stradanjima i bolestima mnogim ophrvani. Darujte im po blagodati kojom vas ukrepi Gospod, da utešeni i ohrabreni dođu do poznanja istine i postanu udeonici stada odabranoga. Da utelovljeni u svetim tajnama zajednici Crkve, naslede večna dobra i naslađuju se gledanjem lica Božijeg, slaveći i u vreme zemnoga života, Boga u Trojici, Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

(Espreos/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.