JUTARNJA BANANA DIJETA: Skida kilograme neverovatnom brzinom
Banana, Foto: Aleksandra Čolić

paŽnja

JUTARNJA BANANA DIJETA: Skida kilograme neverovatnom brzinom

Kod ove dijete banane se jedu ujutru, uz čašu vode. Ovakav početak dana garantuje gubljenje kilograma, a veliki broj Japanaca uspeo je da oslabi praktikujući ovu dijetu

Objavljeno: 09:23h

Popularna dijeta porreklom iz Japana skida kilograme neverovatno brzo, ali i promoviše umereni režim ishrane.

Kada je pre par godina u Japanu promovisana "Jutarnja banana dijeta", za veoma kratko vreme postala je toliko popularna da je u zemlji zavladala nestašica banana!

Kod ove dijete banane se jedu ujutru, uz čašu vode. Ovakav početak dana garantuje gubljenje kilograma, a veliki broj Japanaca uspeo je da oslabi praktikujući ovu dijetu.

Banane
foto: Profimedia

Banana pospešuje varenje

Tajna je u tome što banane pospešuju varenje i ubrzavaju metabolizam. One poseduju vrstu skroba koji ima niži glikemički indeks, pa se dugo vare i daju osećaj sitosti.

Voda je jedini napitak koji se pije

Preporučuje se izbegavanje masne i pržene hrane, ali i deserta nakon jela. Veoma je važno prepoznati trenutak kada ste siti, zbog toga se preporučuje da hranu žvaćete duže nego inače.

Kod poslednjeg obroka je važno da ne bude posle 20 sati. Idealno bi bilo da bude do 18 sati. Voda je jedini napitak koji sme da se pije, a važno je da bude na sobnoj temperaturi!

Dozvoljen je i međuobrok- komadić crne čokolade, neko voće, ili kokice.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.