AKO OVO URADITE POSLE PRANJA VEŠA, POSTOJI VELIKA OPASNOST: 90% Srpkinja baš tu GREŠI
Veš mašina, Foto: Printscreen/youtube/JECASVAŠTARICA

OPREZ

AKO OVO URADITE POSLE PRANJA VEŠA, POSTOJI VELIKA OPASNOST: 90% Srpkinja baš tu GREŠI

Važno je da ovo znate

Objavljeno:

Mnogi od nas prave grešku bacajući odeću u mašinu za pranje veša, zaboravljajući na nju, ali najgore je sušenje. Ispostavilo se da uobičajena navika može čak biti opasna po vaše zdravlje, piše „Mirror“.

Teri Fišer, stručnjak za čišćenje, objašnjava da, ako se odeća ostavi u mašini za pranje veša duže od 30 minuta nakon što je završila pranje, ona može postati leglo bakterija.

– Jedan od najvažnijih delova održavanja čistoće i reda u domaćinstvu je redovno pranje veša. Ali mokar veš ostavljen u mašini za pranje veša samo 30 minuta nakon završetka ciklusa može da izazove rast bakterija – upozorava Fišer.

Nisu sve bakterije štetne za telo, ali neke mogu da doprinesu bolestima kao što su prehlade, infekcije grla i groznica.

– Većina nas voli da misli da su naše kuće lepe i čiste i da smo dobri u uklanjanju mikroba. Ali istina je da je nemoguće potpuno se otarasiti bakterija. Dok su uobičajeni zadaci čišćenja kao što su brisanje podova, čišćenje tuševa i redovno brisanje površina prilično očigledni, predmeti koji se svakodnevno koriste i možda nisu dezinfikovani mesecima ili čak godinama mogu postati leglo bakterija – objašnjava Teri i upozorava:

– Kućni predmeti kao što su daljinski upravljači, slanici i bibernici, ili kvake, koriste se više puta dnevno i obično ne pomišljamo da ih redovno dezinfikujemo. Iako se čini kao zastrašujući zadatak, održavanje čistoće kuće je posao koji traje pola sata.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.