OVO ĆE OTERATI SMRDIBUBE IZ VAŠE KUĆE: Beže od toga kao ĐAVO OD KRSTA, a nećete se ni NAMUČITI
Smrdibuba, Foto: Profimedia

zapamtite

OVO ĆE OTERATI SMRDIBUBE IZ VAŠE KUĆE: Beže od toga kao ĐAVO OD KRSTA, a nećete se ni NAMUČITI

Ako se problem smrdibuba ne rešava i nastavlja da se pogoršava, možda je najbolje da pozovete profesionalce. Oni će moći da pruže detaljniju procenu situacije i preduzmu adekvatne mere za suzbijanje smrdibuba

Objavljeno:

Da biste se otarasili smrdibuba, možete primeniti nekoliko koraka i rešićete se dosadnih napasti.

Zatvaranje pukotina

Smrdibube često ulaze u kuću kroz male pukotine i otvore na prozorima, vratima i zidovima. Zatvorite sve pukotine koje bi mogle služiti kao ulazne tačke. Koristite silikon za zatvaranje pukotina u zidovima.

Provetravanje

Smrdibube obično ulaze u kuću kada traže toplinu i sklonište. Da biste ih odbili, držite kuću dobro provetrenom. Redovno otvarajte prozore i vrata kako biste stvorili protok svežeg vazduha.

Vakuumiranje

Ako primetite smrdibube u svojoj kući, možete ih jednostavno usisati usisivačem sa crevom. Pripazite da praznite posudu za smeće ili menjate vrećicu nakon usisavanja kako biste sprečili da se smrdibube vrate.

Uklanjanje privlačnih izvora hrane

smrdibube
foto: Profimedia

Smrdibube se hrane biljnom materijom, kao što su lišće, cvetovi i plodovi. Ako imate biljke u blizini prozora ili vrata, premestite ih dalje od kuće kako biste smanjili privlačnost za smrdibube.

Upotreba insekticida

Možete koristiti insekticidne sprejeve ili praškaste formulacije koje su namenjene za suzbijanje smrdibuba. Pažljivo pratite uputstva proizvođača i koristite ove proizvode samo prema potrebi.

Pozovite profesionalce

Ako se problem smrdibuba ne rešava i nastavlja da se pogoršava, možda je najbolje da pozovete profesionalce. Oni će moći da pruže detaljniju procenu situacije i preduzmu adekvatne mere za suzbijanje smrdibuba.

Važno je imati na umu da se smrdibube mogu pojaviti u većem broju tokom određenih godišnjih doba, a neke vrste mogu emitovati neprijatan miris kad se osećaju ugroženo. Redovnim održavanjem doma i primenom gore navedenih mera možete značajno smanjiti broj smrdibuba i održavati svoj dom čistim i bez njih.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.