OVAKO RUMUNI SPREMAJU PAPRIKAŠ: Ukusniji je od NAŠEG jer stavljaju 1 sastojak za PIKANTNIJI UKUS, recept KIDA
Rumunski paprikaš, Foto: Printscreen/Youtube/Dozus Cook

NEODOLJIVO

OVAKO RUMUNI SPREMAJU PAPRIKAŠ: Ukusniji je od NAŠEG jer stavljaju 1 sastojak za PIKANTNIJI UKUS, recept KIDA

Sprema se vrlo lako, a ukus je izvanredan

Objavljeno:

Rumuni imaju svoj recept za pileći paprikaš koji je toliko pikantan da ćete ga napraviti prvom prilikom.

Sprema se vrlo lako, a ukus je izvanredan.

Bolji recept od ovog nećete nigde naći.

Rumunski paprikaš
foto: Printscreen/Youtube/Dozus Cook

Oni za pripremu ovog jela kao osnovne namirnice isto koriste krompir i piletinu, ali za pikantniji ukus dodaju ljutu papričicu, kao i dosta začina i povrća koji ovo jelo čine još ukusnijim.

Sastojci:

600 g bataka

1 kašičica slatke mlevene paprike

1 kašika ulja

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Dozus Cook

so, biber

Još:

600 g krompira

2 crna luka

1 crvena paprika

1 ljuta papričica

4 bela luka

2 mlada luka

1 veza peršuna

Rumunski paprikaš
foto: Printscreen/Youtube/Dozus Cook

1 veza mirođije

200 g čeri paradajza

1 kašičica slatke mlevene paprike

1 kašičica korijandera

Priprema: Isecite meso, pa posolite, pobiberite i pospite slatkom mlevenom paprikom. Dodajte ulje i dobro promešajte da se sastojci sjedine, a onda marinirajte nekih 15 minuta. Propržite meso s obe strane, a u šerpi propržite krompir koji ste isekli krupno. Izvadite krompir iz tiganja, pa dodajte krupno sečeni crni luk i kada on omekša dodajte seckanu papriku i ljutu papričicu. Kada se povrće isprži vratite meso i krompir. Dodajte seckani mladi luk, peršun i mirođiju, kao i seckani čeri paradajz, beli luk, posolite, pobiberite, pa pospite začinskom paprikom i korijanderom. Dobro promešajte. Poklopite i kuvajte još 10 minuta na niskoj temperaturi.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.