ĆUFTE ĆE BITI MEKANE SAMO AKO U NJIH DODATE 1 NEOBIČAN SASTOJAK: Domaćice do sada ovu CAKU nisu ZNALE
Ćufte u sosu, Foto: Printscreen/Youtube/kuhaj i peci

preukusno

ĆUFTE ĆE BITI MEKANE SAMO AKO U NJIH DODATE 1 NEOBIČAN SASTOJAK: Domaćice do sada ovu CAKU nisu ZNALE

Ovaj recept će vam pomoći da budu toliko mekane da se raspadaju

Objavljeno: 12:45h

Ćufte su uvek dobrodošle za ručak.

Još ako ih napravite u paradajz sosu ima da nestanu očas posla.

Ovaj recept će vam pomoći da budu toliko mekane da se raspadaju.

Ćufte
foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Njihova priprema je veoma jednostavna, a ako pratite ovaj recept, dobar rezultat sigurno neće izostati.

Sastojci za ćufte:

500 gr mešanog mlevenog mesa

2 čena belog luka

1 glavica crnog luka

2 kašike svežeg peršuna

Ćufte
foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

1 jaje

so, biber, začini po ukusu

Sastojci za sos:

50 ml ulja

3 kašike brašna

500 ml soka od paradajza

Ćufte
foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

500 ml vode

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

1 kašičica mlevene paprike

Priprema:

Peršun, crni i beli luk iseckajte sitno i stavite u dublju posudu. Dodajte mleveno meso, jaje i začine, pa sve dobro umesite.

Rukama oblikujte ćufte i poređajte ih na tanjir, pa ih stavite u frižider.

Zagrejte tiganj i sipajte ulje, zatim dodajte brašno i pržite ga dok ne porumeni, a onda dodajte paradajz sok.

Ćufte
foto: PRINTSCREEN/YT/FOOD WISHES

Postepeno, na srednjoj temperaturi i uz mešanje sipajte vodu, pa dodajte začine po ukusu i šećer. Šećerom regulišete kiselost paradajza, pa ga nemojte preskočiti.

Kada sos proključa, jednu po jednu kuglicu mesa spustite u tiganj.

Smanjite temperaturu i ostavite sos i ćufte da se krčkaju na tihoj vatri oko 40 minuta.

Gotove ćufte u paradajz sosu poslužite uz pire krompir ili omiljenu testeninu.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.