OVO JE NAJBOLJA PRIRODNA PRIHRANA ZA RUŽE: Samo sipajte JEDNU stvar u zemlju i GLEDAJTE KAKO RASTU
Ruže, Foto: Instagram printscreen

rastu kao lude!

OVO JE NAJBOLJA PRIRODNA PRIHRANA ZA RUŽE: Samo sipajte JEDNU stvar u zemlju i GLEDAJTE KAKO RASTU

Ruže su jedne od omljenog cveća, a ovo je caka za njihovu bolju negu i brži rast.

Objavljeno: 12:19h

Da bi vam vrt izgledao lepše i bujnije neophodno je da primetite ove savete:

Đubrivo i pesticidi moraju da se koriste prema potrebama biljke. Uvek možete koristiti bilo koju vrstu veštačkog đubriva ali, veštačka đubriva mogu da izazovu brz rast biljaka koje mogu privući štetočine. Pored toga, velika upotreba hemikalija može izazvati fleke na stablu i listovima. Stoga, uvek je bolja opcija da koriste prirodno đubrivo za zemljište gde gajite vaše ruže. Postoji mnogo načina da koristite prirodna đubriva i možete dobiti organska đubriva u prodavnici. Izaberite bilo koje prirodno đubrivo za zemljište gde imate dosta cveća.

1.Talog kafe

Talog kafe sadrži kalijum, magnezijum, azot. Takve hranljive materije podstiču rast biljke i takođe cveća. Uzmite šaku taloga kafe i pospite ga na zemljištu.

2. Belo sirće

Belo sirće je jedan od sastojaka koji je uvek dostupan u vašoj kuhinji. Belo sirće povećava kiselost zemljišta koja je neophodna za rast ruže. Da obezbedite hranljive materije zemljištu treba vam dodatno đubrivo sa belim sirćetom.

Sirće
foto: Profimedia

3. Kora banane

Znate koje prednosti banana ima na vaše telo. Da li znate kako kora banane služi sadnicama ruža? Kora banane je obogaćena kalijumom. Ako stavite koru banane 4-6 centimetara duboko u korenu biljke, ona će cvetati mnogo bolje nego ranije.

4. Voda iz akvarijuma

Voda iz akvarijuma je veoma korisna i može se reći najkorisnija vrsta od svih prirodnih đubriva za ruže. Ako čistitie akvarijum, sipajte vodu iz akvarijuma na sadnice ruža. Nemojte koristiti izuzetno prljavu vodu.

5. Ljuska jajeta

Ukoliko treba da odaberete jednu od šest prirodnih vrsta đubriva za ruže, možete odabrati ljusku jajeta bez ikakve sumnje. Kalcijum karbonat, prisutan u ljusci je važan za rast ruža. Možete slomiti ljusku jajeta na komadiće ili napraviti prah. To će vam takođe poslužiti kao korisna komposta.

Ljuska od jaja, Jaja, Kuvana jaja, Ljuska
foto: Profimedia

6. Gorka so

Jedno od najvažnijih organskih đubriva koje možete da koristite za ruže je gorka so. So je puna magnezijuma i sulfata koji pomažu u funkcionisanju biljaka. Magnezijum pomaže u procesu fotosinteze, dok sulfat povećava moć biljaka i to unosom hranljivih materija.

00:06

DRAGANA MITAR I EDIS FETIĆ LUMPOVALI DO ZORE! Nakon pomirenja uhvaćeni u noćnom klubu u Beogradu, on joj ISPRED SVIH poklonio RUŽE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.