TAČNO OVOLIKO JAGODA DNEVNO JE DOBRO ZA VAŠE ZDRAVLJE: Samo tako ćete osigurati potrebnu DOZU VITAMINA I MINERALA
Jagode, Foto: RINA

znate li tačan broj

TAČNO OVOLIKO JAGODA DNEVNO JE DOBRO ZA VAŠE ZDRAVLJE: Samo tako ćete osigurati potrebnu DOZU VITAMINA I MINERALA

Jagode su izvrsne kao međuobrok, a mnogi vole da ih dodaju i u doručak i deserte, pa čak i slane obroke kako bi jelima dale svežinu i dozu slatkoće (ako još niste, isprobajte rižoto od jagoda). Osim što su ukusne, domaće jagode su prava riznica zdravlja

Objavljeno:

Dolaskom toplijih dana dostupno nam je i sve više sezonskog voća u kojem uživamo, a nama na pomisao odmah padaju jagode.

Iako mogu da se kupe već u maju, vrhunac berbe domaće jagode dostižu u junu. Jedina negativna strana ovog svima omiljenog voća je to što je sezona jagoda relativno vrlo kratka, oko mesec dana, pa predlažemo da dobro iskoristite te dane za uživanje u mirisnim i slatkim jagodama, te da otkrijete kako da razlikujete domaće od genetski modifikovanih.

Jagode su izvrsne kao međuobrok, a mnogi vole da ih dodaju i u doručak i deserte, pa čak i slane obroke kako bi jelima dale svežinu i dozu slatkoće (ako još niste, isprobajte rižoto od jagoda). Osim što su ukusne, domaće jagode su prava riznica zdravlja. Na našu sreću i radost, vrlo su siromašne šećerom, ali su zato nutritivno vrlo bogate. Činjenice o nutritivnoj vrijednosti jagode pokazuju nam da je ova omiljena bobica bogata vitaminom C. Štaviše, sadrži više vitamina C od narandže. Takođe je bogata vlaknima, a sadrži i folate i kalijum, gvožđe, natrijum, kalcijum i fosfor, kao i vitamine A, B1 i B2.

Koliko jagoda je dovoljno?

Jagode
foto: RINA

Konzumiranjem jagoda zapravo dobijamo ogroman broj koristi za naše zdravlje, stoga bi one definitivno trebalo da postanu sastavni deo vaše ishrane – bar dok traje njihova sezona. Kako biste telu osigurali potrebnu dozu vitamina i minerala, stručnjaci tvrde da je dovoljno da pojedete osam jagoda dnevno. To je potvrdila i dr Arpita Basu, voditeljka istraživanja i profesorka sa Univerziteta u Nevadi.

Iako je osam jagoda dovoljno da telu osigurate važne vitamine i minerale, slobodno uživajte u domaćim jagodama bez ograničavanja (znamo da im je teško odoleti).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.