Sočno i preukusno!
SVINJSKA KOLENICA U PIVU: Sve što SRBI VOLE u tanjiru, TOPI SE U USTIMA od slasti (RECEP)
Svinjsku kolenicu uglavnom jedemo u restoranima, ali uz ovaj recept čuveni specijalitet možete pripremiti i kod kuće.
Kada odete u neki domaći restoran često će vam preporučiti svinjsku kolenicu kao poznati specijalitet. Pratite ovaj recept i imaćete savršen ručak kao iz restorana!
Sastojci:
- 1 ili 2 svinjske kolenice
- korica 1 pomorandže
- 6 čenova belog luka
- 1 kašičica bibera u zrnu
- 5 pupoljaka karanfilića
- 1 šargarepa
- 1 crni luk
- 1 - 1,5 l piva
- so po ukusu
Glazura:
- 1-2 kašike soka od pomorandže
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika senfa
- 1 kašika meda
Priprema:
Isecite čen belog luka na kriške. Napravite rezove u koljenici i ubacite beli luk. Svinjske kolenice prelijte pivom, dodajte koru pomorandže, šargarepu, luk, so po ukusu, biber u zrnu, pupoljke karanfilića, lovorov list. Pokrijte poklopcem i kuvajte na laganoj vatri 2-3 sata. Pomešajte sok od pomorandže, soja sos, med i senf. Stavite svinjske kolenice na pleh, premažite glazurom. Pecite 30-45 minuta na 180°C .
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!