SVINJSKA KOLENICA U PIVU: Sve što SRBI VOLE u tanjiru, TOPI SE U USTIMA od slasti (RECEP)
Svinjska kolenica, Foto: Printscreen/Youtube/kuhinjatanja

Sočno i preukusno!

SVINJSKA KOLENICA U PIVU: Sve što SRBI VOLE u tanjiru, TOPI SE U USTIMA od slasti (RECEP)

Svinjsku kolenicu uglavnom jedemo u restoranima, ali uz ovaj recept čuveni specijalitet možete pripremiti i kod kuće.

Objavljeno:

Kada odete u neki domaći restoran često će vam preporučiti svinjsku kolenicu kao poznati specijalitet. Pratite ovaj recept i imaćete savršen ručak kao iz restorana!

Sastojci:

  • 1 ili 2 svinjske kolenice
  • korica 1 pomorandže
  • 6 čenova belog luka
  • 1 kašičica bibera u zrnu
  • 5 pupoljaka karanfilića
  • 1 šargarepa
  • 1 crni luk
  • 1 - 1,5 l piva
  • so po ukusu

Glazura:

  • 1-2 kašike soka od pomorandže
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika meda
Svinjetina
foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

Priprema:

Isecite čen belog luka na kriške. Napravite rezove u koljenici i ubacite beli luk. Svinjske kolenice prelijte pivom, dodajte koru pomorandže, šargarepu, luk, so po ukusu, biber u zrnu, pupoljke karanfilića, lovorov list. Pokrijte poklopcem i kuvajte na laganoj vatri 2-3 sata. Pomešajte sok od pomorandže, soja sos, med i senf. Stavite svinjske kolenice na pleh, premažite glazurom. Pecite 30-45 minuta na 180°C .

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.