OVAJ RASTVOR OD 50 DINARA ČINI ČUDA ZA BILJKE: Biće BUJNIJE I BOGATIJE, a ovo će vas ODUŠEVITI
Biljke, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

OVAJ RASTVOR OD 50 DINARA ČINI ČUDA ZA BILJKE: Biće BUJNIJE I BOGATIJE, a ovo će vas ODUŠEVITI

Ono što malo domaćica zna jeste da se vitamin B nalazi u većini preparata za negu sobnog i dvorišnog cveća. Kako je svež pekarski kvasac izvanredan izvor vitamina B, iskoristite ga za spravljanje preparata za zalivanje cvetnica

Objavljeno:

Za održavanje baštenskog i saksijskog cveća često je potrebno izdvojiti dosta vremena, ali i novca za posebne preparate koji će pospešiti rast biljaka i zaštititi ih od štetočina.

Međutim, ono što malo domaćica zna jeste da se vitamin B nalazi u većini preparata za negu sobnog i dvorišnog cveća. Kako je svež pekarski kvasac izvanredan izvor vitamina B, iskoristite ga za spravljanje preparata za zalivanje cvetnica.

Sastojci:

10 gr svežeg kvasca

kafena kašičica šećera

litar mlake vode

Priprema:

Biljka, Biljke
foto: Profimedia

Rastvorite kvasac u vodi, pa dodajte šećer i dobro promešajte. Ostavite tečnost da odstoji barem 2 sata, pa je sipajte u bocu sa raspršivačem i zalijte sobne i dvorišne biljke. Ovaj rastvor koristite za zalivanje jednom u desetak dana tokom proleća i leta, odnosno dva puta mesečno tokom jeseni i zime. Lišće će postati zelenije, a cvetovi bujniji i bogatiji. Sličan efekat daje i tečnost u kojoj je preko noći odstojala kora od banane.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.