paŽnja
UMESTO TRADICIONALNE ZAPRŠKE SA BRAŠNOM I MASTI, KORISTITE OVO: Biće vam još ukusnije
Krompir, kao namirnica koja sadrži skrob, izrenda se pred kraj kuvanja i doda u jelo. Na taj način će se ono zgusnuti.
Senf, sok od paradajza, proso i još nekoliko drugih namirnica mogu biti bolje kao zaprška, od standardnog brašna i masti.
Ako kuvate tradicionalno, gde kuvanim jelima dodajete zapršku u vidu brašna i masnoće, iako od nje osećate nadutost i nelagodu, potrebno je da znate da postoje mnogo zdravije, ali i ukusnije alternative.
Nutricionistkinja Borislava dala je nekoliko svojih predloga:
Rendani krompir
Krompir, kao namirnica koja sadrži skrob, izrenda se pred kraj kuvanja i doda u jelo. Na taj način će se ono zgusnuti.
Pogodno je za kuvani pasulj.
Proso ili ovsene pahuljice
Pred kraj kuvanja, oko 20-ak minuta, dodati proso ili ovsene pahuljice i skuvati sa jelom.
Pogodno za kuvani grašak, boraniju, čorbe od povrća i druga variva.
Senf ili sok od paradajza
Desetak minuta pred kraj kuvanja, dodati u jelo i promešati 150ml soka od paradajza ili jednu kafenu kašičicu senfa.
Pogodno za gulaš ili kuvane paprike.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!