UMESTO TRADICIONALNE ZAPRŠKE SA BRAŠNOM I MASTI, KORISTITE OVO: Biće vam još ukusnije
Zaprška, Foto: Prihntscreen/Youtube/My kitchen Tanja

paŽnja

UMESTO TRADICIONALNE ZAPRŠKE SA BRAŠNOM I MASTI, KORISTITE OVO: Biće vam još ukusnije

Krompir, kao namirnica koja sadrži skrob, izrenda se pred kraj kuvanja i doda u jelo. Na taj način će se ono zgusnuti.

Objavljeno:

Senf, sok od paradajza, proso i još nekoliko drugih namirnica mogu biti bolje kao zaprška, od standardnog brašna i masti.

Ako kuvate tradicionalno, gde kuvanim jelima dodajete zapršku u vidu brašna i masnoće, iako od nje osećate nadutost i nelagodu, potrebno je da znate da postoje mnogo zdravije, ali i ukusnije alternative.

Nutricionistkinja Borislava dala je nekoliko svojih predloga:

Brašno
foto: Profimedia

Rendani krompir

Krompir, kao namirnica koja sadrži skrob, izrenda se pred kraj kuvanja i doda u jelo. Na taj način će se ono zgusnuti.

Pogodno je za kuvani pasulj.

Proso ili ovsene pahuljice

Pred kraj kuvanja, oko 20-ak minuta, dodati proso ili ovsene pahuljice i skuvati sa jelom.

Pogodno za kuvani grašak, boraniju, čorbe od povrća i druga variva.

Senf ili sok od paradajza

Desetak minuta pred kraj kuvanja, dodati u jelo i promešati 150ml soka od paradajza ili jednu kafenu kašičicu senfa.

Pogodno za gulaš ili kuvane paprike.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.