OD SADA ĆETE PRŽENICE SPREMATE SAMO PO OVOM RECEPTU: 1 sastojak ih čini MEKŠIM, a ne bi vam pao NA PAMET
Prženice u tiganju, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

drugačije

OD SADA ĆETE PRŽENICE SPREMATE SAMO PO OVOM RECEPTU: 1 sastojak ih čini MEKŠIM, a ne bi vam pao NA PAMET

Vrlo lako se sprema, a u svakom zalogaju se uživa

Objavljeno:

Na ovom doručku, a i večeri smo svi odrasli.

Vrlo lako se sprema, a u svakom zalogaju se uživa.

Ono što danas domaćice ne znaju jeste kako da prženice budu još mekše.

Dodajte im jedan sastojak i videćete razliku.

Prženice
foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Sastojci

Potrebno je

1 bajat hleb isečen na tanke kriške

4 jajeta

malo mleka

malo soli

Prženice
foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

ulje za prženje

Priprema

Umutiti jaja penasto(prvo belanca a potom dodati i žumanca kako bi se dobilo na količini). Dodati malo hladnog mleka i soli po ukusu.

Zagrejati ulje. Kriške hleba umakati u umućena jaja sa obe strane, ređati u tigaj i pržiti. Ispržene prženice ređati na papirnati ubrus kako bi upio višak masnoće. Tople prženice služiti uz kajmak, kiselo mleko ili jogurt.

Bonus video:

01:28

SRPSKA RADNIČKA HRANA ZA KOJU ZNA CEO SVET: Pogledajte kako se pravi tradicionalna UŽIČKA KOMPLET LEPINJA (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.