EVO ŠTA DA RADITE AKO VAM JE ORHIDEJA TEK PROCVETALA: Uz ovaj RASTVOR CVETOVI vam više neće OTPADATI
Orhideja, Foto: Printscreen/Youtube/ Priroda leci sve

KRALJICA CVEĆA

EVO ŠTA DA RADITE AKO VAM JE ORHIDEJA TEK PROCVETALA: Uz ovaj RASTVOR CVETOVI vam više neće OTPADATI

Orhideje treba da budu posađene u posudu sa dobrom drenažom, jer im šteti prevelika količina vode

Objavljeno:

Ovom cveću retko ko može da odoli, a komplikovano je za održavanje. Nekada se desi da orhideja kasno ili rano cveta, ali tada joj cvetovi brzo otpadnu, ne traju kao i inače.

Orhideje cvetaju po nekoliko puta godišnje, u zavisnosti od uslova kojima su izložene i načina na koji ih tretirate. Cvetovi orhideja bi trebao da traju nedeljama, minimum 4, a maksimum 12. Da bismo izvukli maksimum iz ovih biljaka imamo savršeno rešenje.

Orhideja
foto: Printscreen/Instagram/5.min.green

Uz to, orhideje treba da budu posađene u posudu sa dobrom drenažom, jer im šteti prevelika količina vode, pa stoga veliki broj iskusnih uzgajivača sadi ovu biljku u koru drveta umesto u zemlju, ili u kombinaciju ova dva. Zalivanje je takođe važno, kao i kod svake biljke. Prehrana je takođe poželjna, jer obezbeđuje biljci hranjive materije koje će učiniti da cveta redovno i lepo, a da joj listovi budu zdravi i zeleni.

Postoje brojna hemijska sredstva namenjena isključivo orhidejama, ali istina je da vam ona nisu uvek potrebna. Odlične rezultate možete da postignete i domaćim preparatima, a jedan takav je i zeleni čaj!

Orhideja, Vrsta, Biljka, Cveće
foto: AP

Veoma je važno da zeleni čaj ne bude mnogo jak i da ga ne sipate previše, šta više, dve kašike čaja su sasvim dovoljne. Preporučuje se da to radite 5 puta nedeljno.

Takođe, zalivanje zelenim čajem može da vam pomogne i u uzgajanju drugih biljaka koje rastu u kiselijem zemljištu, kao što je, na primer, ruža. Zalivanje zelenim čajem je odlična metoda i ako se dogodi da vaša orhideja kasni sa cvetanjem.

Da li ste znali da Botanička bašta „Jevremovac“ ima svoj pandan u Beogradu sa preko 200 biljnih vrsta:

37:59

Da li ste znali da Botanička bašta „Jevremovac“ ima svoj pandan u Beogradu sa preko 200 biljnih vrsta?

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.