ZBOG OVIH GREŠAKA VAM PUNJENE PAPRIKE NE ISPADNU UKUSNE: Ni u ludilu ih više nećete ponavljati
Punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Kuvana Jela

ZBOG OVIH GREŠAKA VAM PUNJENE PAPRIKE NE ISPADNU UKUSNE: Ni u ludilu ih više nećete ponavljati

Većina domaćica misli da će im nadev za paprike biti ukusniji ako koriste isključivo juneće meso i tu prave veliku grešku

Objavljeno:

Ni pasulj nije prost kao što se kaže u poslovici, jer ako ga ne spremite kako treba ispašće bljutav i nikakav. Isto važi i za punjene paprike kojima treba tajna pravih domaćica da biste jeli preukusno kuvano jelo.

Mnogi se žale na različite faktore, na primer da je punjenje presuvo, da se paprike raspadaju i slično. Uz ove trikove rešićete se svih problema. Samo pažljivo slušajte iskusne.

Punjene paprike
foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

1. Kombinujte meso za fil

Većina domaćica misli da će im nadev za paprike biti ukusniji ako koriste isključivo juneće meso i tu prave veliku grešku.

Najbolji nadev za punjenje paprika trebalo bi da bude od 70 odsto junetine i 30 odsto svinjskog mesa. Masnoća iz svinjetine obezbediće da nadev bude sočan.

Punjene paprike
foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

2. Obavezno dodajte jaje u nadev

Iako će se mnogi kulinari pobuniti i reći da u fil za punjene paprike, kao i u fil za sarmu nikada ne bi trebalo ubacivati sveže jaje, istina je da će ono odlično povezati smesu od mesa, crnog i belog luka, pirinča i začina.

Tako se nadev neće raspadati kad paprike budu dobro ukrčkane.

3. Ne punite paprike do vrha

Mnoge domaćice stavljaju previše nadeva u očišćene paprike, spremne za punjenje. Zbog toga paprike pucaju tokom kuvanja, jer pirinač bubri i stvara pritisak, posebno ako su paprike lošijeg kvaliteta, odnosno tanje.

Kad kašičicom stavljate nadev u unutrašnjost paprika, nemojte ga sabijati i obavezno ostavite da vrh paprike bude slobodan. Tako će čak i paprike lošijeg kvaliteta biti pošteđene pucanja i raspadanja prilikom krčkanja.

Punjene paprike
foto: Printsceen/Youtube/ Gala Food

4. Greška sa pirinčem

Prilikom pripreme fila za punjenje paprika neke domaćice odlučuju da ga skuvaju i tu prave veliku grešku. Pirinač bi trebalo staviti u sirovom stanju u fil, jer će se skuvati dok se paprike budu krčkale u rerni.

Ukoliko u fil za punjenje paprika stavite već kuvan pirinač, on će se raspasti i neće pokupiti arome iz mesa i povrća; pretvoriće se u gnjecavu masu, a to sigurno nije ono što želite da vidite kad izvadite papriku na tanjir i presečete je da biste uživali u njenom izgledu i ukusu.

MAJKE I SNAJKE UGOSTILE POZNATU INFLUENSERKU! Anastasija Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola:

00:52

MAJKE I SNAJKE UGOSTILE POZNATU INFLUENSERKU! Anastasija Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.