UMESITE DOMAĆI HLEB KAO ŠTO SU TO RADILE NAŠE BAKE: Hrskav spolja, a unutra MEKAN KAO DUŠA
Domaći hleb, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

recept

UMESITE DOMAĆI HLEB KAO ŠTO SU TO RADILE NAŠE BAKE: Hrskav spolja, a unutra MEKAN KAO DUŠA

Lako umesite domaći hleb

Objavljeno:

Mnoge domaćice izbegavaju da prave domaći hleb jer misle kako je mešenje testa previše komplikovano. Mi vam danas predlažemo da napravite hleb koji je bolji nego kupovni, i to baš lako.

Testo se špatulom mesi, a posle samo treba da sačekate da nadođe. Kada ga ispečete imaće neverovatno hrskavu koricu, a mekanu unutrašnost, da prosto niko neće moći da mu odoli.

Hleb
foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

400 g brašna

3 g svežeg kvasca

1 kašika soli

300 ml tople vode

Priprema:

Stavite par kašika brašna u posudu i dodajte vodu. Promešajte špatulom. Dodajte izmrvljeni kvasac i mešajte dok se ne otopi. Dodajte još brašna (ne sve) i so. Promešajte lepo da se sjedini. Dodajte i preostalo brašno i mešajte špatulom dok se sve ne sjedini.

Testo treba da bude mekano i lepljivo. Prekrijte ga providnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi 2 sata, pa prebacite u frižider na na još sat vremena. Pokvasite ruke toplom

Hleb
foto: Bakina kuhinja

Vratite ga u posudu i ostavite da odmori još nekih pola sata, naravno pokrijte. Stavite šerpu u kojoj ćete peći hleb u rernu da se zagreje. Zatim prebacite testo u vruću šerpu i na vrhu zasecite nožem u obliku krsta. Poklopite i pecite na 230°C nekih 30 minuta.

Nemojte otvarati rernu dok ne prođe tih pola sata, zatim izvadite hleb i skinite poklopac, pa vratite da se peče još nekih 20 minuta.

SPREMITE SLAVNI SRPSKI HLEB! Jedan vojnik ga nosio 6 godina i ostao nepovređen, Pirot KRIJE TAJNU​​​​​​​:

07:24

SPREMITE SLAVNI SRPSKI HLEB! Jedan vojnik ga nosio 6 godina i ostao nepovređen, Pirot KRIJE TAJNU

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.