UKSUNO
PROJARA SA SLANINICOM: Ovakav domaći recept još NISTE PROBALI, poznati slani kolač se TOPI U USTIMA
Recept na kom su odrastale generacije.
Projara je neizostavni deo svake srpske trpeze i nema osobe koja je ne voli. Uz priloge po želji ona je idealna za doručak i večeru, a domaćice vole da je serviraju i uz predjelo.
Pre nego što krenete sa pripremom uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni.
Sastojci:
3 jajeta
3 šolje kukuruznog brašna
2 šolje belog brašna
1 kesica praška za pecivo
100 g slaninice
1 šolja jogurta
1 šolja kisele vode
pola šolje ulja
Priprema:
Slaninicu propržite na sopstvenoj masnoći. Sve ostale sastojke pomešajte u jednoj vanglici i mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Na kraju umešajte i slaninu. Izlijte u tepsiju i pecite oko pola sata na 180 stepeni.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!