OVAKO MLADI LUK UTIČE NA PRAZAN ŽELUDAC: Niste ni svesni, KONAČNO OTKRIVENO DA LI JE ZDRAVO
Mladi luk, Foto: Profimedia

paŽnja

OVAKO MLADI LUK UTIČE NA PRAZAN ŽELUDAC: Niste ni svesni, KONAČNO OTKRIVENO DA LI JE ZDRAVO

Možete redovno konzumirati mladi luk da biste povećali brzinu varenja ako patite od ekstremnih problema sa varenjem kao što su gastritis, kiselost, zatvor i drugi poremećaji

Objavljeno: 14:44h

Prednosti mladog luka su mnogobrojne, posebno ako ga jedete na pšrazan želudac.

Evo samo nekih od njih:

1. Sprečava prehladu i grip

Pošto ima antibakterijska i antivirusna svojstva, odličan je lek za lečenje virusnih i gripa. Takođe smanjuje višak sluzi i bori se protiv zimske hladnoće, čineći da se osećate jadno.

2. Pomaže u varenju

Možete redovno konzumirati mladi luk da biste povećali brzinu varenja ako patite od ekstremnih problema sa varenjem kao što su gastritis, kiselost, zatvor i drugi poremećaji.

Mladi luk sadrži vlakna koja pomažu u kretanju stolice. Leči otečena creva i čini vaš sistem za varenje veoma aktivnim. Ljudi sa problemima sa varenjem treba da konzumiraju 20-30 grama mladog luka dva puta dnevno, jednom ujutru i uveče.

3. Smanjuje nivo šećera u krvi

Mladi luk
foto: Profimedia

Istraživanja su pokazala da jedinjenja sumpora prisutna u zelenom luku smanjuju nivo šećera u krvi povećanjem nivoa insulina. Insulin je neophodan za transport šećera iz krvotoka do ćelija tela. Neka ovo povrće bude deo vaše liste zdravog povrća.

4. Dobro za vaše oči

Pored karotenoida kao što su lutein i zeaksantin, zeleni luk sadrži vitamin A, koji igra vitalnu ulogu u održavanju normalnog vida i održavanju zdravih i jakih očiju. Takođe, bore se protiv makularne degeneracije, stanja koje dovodi do gubitka vida, i štite oči od upale.

5. Čuva vaše srce zdravim

Prisustvo antioksidanata u mladom luku pomaže u sprečavanju oštećenja DNK i ćelijskog tkiva inhibiranjem delovanja slobodnih radikala. Vitamin C pomaže u snižavanju visokog holesterola i krvnog pritiska u telu, što smanjuje rizik od srčanih oboljenja. Jedinjenja sumpora prisutna u ovom luku takođe pomažu u smanjenju rizika od koronarnih bolesti srca.

(Espreso/bebodywise.co)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.