topi se u ustima
OVO JE NAJJEFTINIJI KOLAČ IZ JUGOSLAVIJE KOJI JE PROSLAVILA MILENA DRAVIĆ: Decenijama kasnije se JEDE KAO LUD
Kako bi napravili ovu ukusnu poslasticu potrebni su vam jeftini sastojci koje uglavnom svi imaju kod kuće, a priprema je zaista jednostavna
Iako mnogi znaju ovaj dezert iz čuvene scene iz serije "Metla bez drške" dok Milena Dravić ide i pita goste da li žele šnenokle. Drugi ovaj dezert pamte kao deo svakodnevice u koju je bio upleten. Nekada se zaista često jeo, a sada je skoro pa zaboravljen.
Ne želimo da ga pošaljemo u zaborav, pa vam zato donosimo izvrstan recept za Šnenokle.
Sastojci:
Priprema:
Odvojite žumanca i belanca, pa belnaca umutite u čvrst šne. U šerpu sipajte mleko, pa kada se zagreje kašikom vadite šne od belanaca i na kratko ih prokuvajte u mleku. Vadite ih rešetkastom kašikom u posude u koje ćete kasnije sipati krem. U žumanca dodajte šećer, brašno, malo mleka i vanilin šećer, pa sve dobro umutite tako da nema grudvica. Ovu smesu sipajte u mleko u kojem ste kuvali šnenokle i nastavite da kuvate na tihoj vatri dok ne dobijete malo gušći krem. Prelijte ga preko šnenokli i ostavite da se poslastica dobro ohladi.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!