prste da poližeš!
CEO SVET JE POLUDEO ZA OVIM KROMPIRIMA: Spolja HRSKAVI, unutra MEKANI, jedino je ovo CAKA za njih
Danas na internetu možemo naći mnoštvo recepata. Ovo je recept za, prema mnogima, najukusnije krompiriće!
Srbi često spremaju krompire. Svi volimo da ih jedemo, posebno kada su hrskavi spolja, a unutra nekani! Ovo je caka:
Parmesan potatoes ili na srpskom krompiri s parmezanom trenutno su jedan od pretraživanijih recepata na internetu, a reč je o sitnom krompiru koji se neoljušten skuva skoro do kraja, preseče na pola i u jednom redu (odsečenom polovinom prema dole) stavi u vatrostalnu posudu kojoj je dno posuto mešavinom maslinovog ulja ili rastopljenog maslaca i parmezana.
Zapeče se i rezultat su hrskavi krompiri sa zlatnožutom koricom s gornje i koricom od parmezana s donje strane, a mekani iznutra. U parmezan možete umešati i začinsko bilje po ukusu, pa i ljutu papričicu u prahu, ali izbegavajte bilo šta što bi moglo pustiti vodu jer će tada izostati hrskava korica u kojoj je cela poenta priče.
Ispod je video u kojem možete pogledati postupak pripreme.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!