AKO PIJETE ISKLJUČIVO GORKU KAFU, VEĆE SU ŠANSE DA VAM SE DESI OVO: Ostaćete u golemom šoku kad saznate
Kafa, Foto: Printscreen/Youtube/Priroda Zdravlje

paŽnja

AKO PIJETE ISKLJUČIVO GORKU KAFU, VEĆE SU ŠANSE DA VAM SE DESI OVO: Ostaćete u golemom šoku kad saznate

Ovo nije prvi put da je istraživanjem otkrivena veza između ukusa i karaktera ličnosti. Do sada se pokazalo da slatki ukus izaziva želju da nekome pomognete, dok gorki povećava količinu neprijateljstva i izaziva oštrije moralna načela

Objavljeno:

Pažnja, pažnja! Svaki ljubitelj kafe ovo mora da pročita! Ukoliko ste jedan od onih koji voli gorku, crnu kafu bez mleka i šećera, možda ste psihopata, kaže istraživanje.

Naučnici koji proučavaju ukusne pupoljke pronašli su paralelu između nekih pića poput crne kae i tonika, kao i opasnog poremećaja ličnosti.

Rezultati istraživanja koje je obuhvatilo hiljadu osoba, a provedeno je na Univerzitetu u Insbruku u Austriji, objavljeni su u časopisu "Appetite".

Učesnici studije su rangirali različite namirnice na lestvici od šest tačaka, a zatim su bili podvrgnuti testu koji je identifikovao njihove osobine.

Autori Kristina Sagioglu i Tobijas Grejtamejer otkrili su da što više osoba uživa u gorkim ukusima, to su tamnije osobine njihove ličnosti.

Kafa
foto: Profimedia

- Ovo istraživanje je pokazalo da su kod osoba koje preferiraju gorki okus izraženije zlonamerne osobine, pišu.

- Sadisti gorki ukus doživljavaju kao nešto pozitivno zbog njihove sposobnosti da u drugim ljudima izazovu negativno iskustvo, dodaju.

Ovo nije prvi put da je istraživanjem otkrivena veza između ukusa i karaktera ličnosti. Do sada se pokazalo da slatki ukus izaziva želju da nekome pomognete, dok gorki povećava količinu neprijateljstva i izaziva oštrije moralna načela.

Stoga, ako imate prijatelja ili partnera koji izbegava šećer i mleko u svojoj šoljici kafe, budite na oprezu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.