SPREMNO ZA PRVI MAJ!
OVAKO SE PRAVE NAJORIGINALNIJI SARAJEVSKI ĆEVAPI: Iscureo PRAVI RECEPT, za ovo niste imali pojma
Pred Prvi maj vam dajemo jedan recept za ćevape koji će vas oduševiti!
Ako su vam dosadili jednolični kupovni ćevapi iz mesare, donosimo vam originalni sarajevski recept za ćevape!
Sastojci:
- 600 g juneće plećke ili vrata (ne buta, zbog masnoće)
- manja glavica crnog luka
- 2 kašike jogurta ili kisele vode
- pola praška za pecivo
- veća kašika brašna
- so, biber i aleva paprika
- ulje
Priprema:
Juneće meso bi trebalo da bude samleveno veoma sitno. S druge strane, dobro iseckati na najsitnije komadiće ili izrendati crni luk pa ga sjediniti sa mesom. Dodati brašno, jogurt i prašak za pecivo, a zatim i ostale začine. Kada se sve dobro umesi prstima izvlačiti smesu kako bi se oblikovali ćevapi. Najbolje je da se oni razvuku u malo duži oblik jer se prilikom pečenja skupljaju. Kada se formiraju ćevapi, staviti ih u frižider da odstoje barem sat vremena. Izvaditi ih i pripremiti tiganj za pečenje. Ugrejati prazan tiganj na najjačoj "vatri" na ringli, a onda sipati nekoliko kapi ulja i smanjiti temperaturu za dva. Ređati u tiganj ćevape i okretati ih dok se ne ispeku, ali paziti da ne zagore.
(Espreso/Srećna republika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!