OVAKO SE PRAVE NAJORIGINALNIJI SARAJEVSKI ĆEVAPI: Iscureo PRAVI RECEPT, za ovo niste imali pojma
Ćevap, Foto: Profimedia

SPREMNO ZA PRVI MAJ!

OVAKO SE PRAVE NAJORIGINALNIJI SARAJEVSKI ĆEVAPI: Iscureo PRAVI RECEPT, za ovo niste imali pojma

Pred Prvi maj vam dajemo jedan recept za ćevape koji će vas oduševiti!

Objavljeno:

Ako su vam dosadili jednolični kupovni ćevapi iz mesare, donosimo vam originalni sarajevski recept za ćevape!

Sastojci:

  • 600 g juneće plećke ili vrata (ne buta, zbog masnoće)
  • manja glavica crnog luka
  • 2 kašike jogurta ili kisele vode
  • pola praška za pecivo
  • veća kašika brašna
  • so, biber i aleva paprika
  • ulje
Ćevapi
foto: Profimedia

Priprema:

Juneće meso bi trebalo da bude samleveno veoma sitno. S druge strane, dobro iseckati na najsitnije komadiće ili izrendati crni luk pa ga sjediniti sa mesom. Dodati brašno, jogurt i prašak za pecivo, a zatim i ostale začine. Kada se sve dobro umesi prstima izvlačiti smesu kako bi se oblikovali ćevapi. Najbolje je da se oni razvuku u malo duži oblik jer se prilikom pečenja skupljaju. Kada se formiraju ćevapi, staviti ih u frižider da odstoje barem sat vremena. Izvaditi ih i pripremiti tiganj za pečenje. Ugrejati prazan tiganj na najjačoj "vatri" na ringli, a onda sipati nekoliko kapi ulja i smanjiti temperaturu za dva. Ređati u tiganj ćevape i okretati ih dok se ne ispeku, ali paziti da ne zagore.

00:54

ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO)

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.