JEDNOSTAVAN SLATKIŠ KOJI JE UVEK BIO NA STOLU U STAROJ JUGOSLAVIJI: Bez njih nismo mogli da zamislimo DETINJSTVO
Kendle sa šljivama, Foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

DOMAĆI RECEPTI

JEDNOSTAVAN SLATKIŠ KOJI JE UVEK BIO NA STOLU U STAROJ JUGOSLAVIJI: Bez njih nismo mogli da zamislimo DETINJSTVO

Ove loptice nas vraćaju pravo u detinjstvo, i želimo sve da ih pojedemo sami

Objavljeno:

Ako ih ranije spremite možete ih zamrznuti polupripremljene, pa kada naiđu nezvani gosti gotove su za tili čas.

Recept za domaće knedle sa šljivama je uvek dobrodošao u srpskim domaćinstvima kao ultimativni slatkiš našeg detinjstva.

Knedle sa šljivama
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Potrebno:

  • Krompir - 1kg
  • Brašno - 1.5kg
  • Margarin - 250gr
  • Jaja - 3kom
  • Ulje - 2 šoljce
  • Prašak za pecivo - pola kesice
  • šljive - "madžarke", sitnije
  • prezle - 100gr
  • kristal šećer - 100gr
Knedle sa šljivama
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema

  • Obaren krompir ispasirati i u njega dodati brašno, jaja, margarin, ulje, prašak za pecivo
  • Umesiti testo. Dodati brašno ako je testo mekše (zavisi od vrste krompira)
  • Očišćene šljive stavljati u testo i praviti okrugle knedle.
  • Napravljene knedle spuštati u ključalu vodu i kada isplivaju na površinu stavljati ih u tiganj sa zagrejanim uljem, posutim prezlama. Za vreme prženja knedlu uvaljati u prezle, vaditi na tacnu i vruće uvaljati u kristal šećer.
  • Od navedene količine se dobija oko 100 knedli pa je pogodno deo spremiti odmah za jelo, a deo koji želite da zamrznete poređajte na plato i stavite u zamrzivač. Tek nakon dva sata knedle sa platoa možete staviti u kese. Postupak zamrzavanja na platou je potreban kako se knedle ne bi zalepile tokom zamrzavanja. Knedle iz zamrzivača se isto spremaju kao i sveže, nije ih potrebno odmrzavati.

(Espreso/Prvi Prvi na skali)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.