DOKTOR PERIŠIĆ OTKRIO KOJE PEČENJE JE NAJBOLJE JESTI: Zbog njega nikad nećete dobiti POVIŠEN HOLESTEROL
Dr Voja, Foto: Printscreen/youtube/PRVA

podelio sa svima

DOKTOR PERIŠIĆ OTKRIO KOJE PEČENJE JE NAJBOLJE JESTI: Zbog njega nikad nećete dobiti POVIŠEN HOLESTEROL

Pivo treba da pijemo leti, ali i ne uz pečenje

Objavljeno:

Gastroenterolog dr Vojislav Perišić je u "Jutru" na Prvoj otkrio koje pečenje je najzdravije i zašto pivo nije dobar izbor.

"Kada je pečenje u pitanju, loj oko bubrega je zdrav. Zdravije je jagnjeće pečenje, tu je najzdravija masnoća. Zbog nje nema povišenog holesterola. Lipidni sastav loja u mesu je apsolutno najbolji. Moramo da biramo šta ćemo jesti. I ja jedem prasetinu i volim da mastim brkove, ali ovo je zdravije", rekao je dr Voja i dodao:

"Svinjska masnoća samo od mangulice. Mangulica je svinja koja se ugoji do 100 kilograma, a lipidni sastav je isti kao kod ovčijeg mesa. Sastav mesa i masnoća zavisi od toga šta živina jede. Mast je braonkasta, ima bolji sastav i više omega 3 masnih kiselina", rekao je dr Voja i otkrio šta je najbolje piti pre pečenja, a šta tokom njegove konzumacije.

"Ja pijem jabukovaču. Ta jabukovača sadrži maleičnu kiselinu koja pospešuje metabolički proces svake ćelije i ćelija bolje sagoreva energente koji su ušli. To treba da bude uvertira, da se pije pre pečenja. Crveno vino treba piti uz pečenje. Ono ima antioksidanasa više nego belo ili crno vino, 300 mililitara je dovoljno", savetovao je gastroenterolog.

Pivo treba da pijemo leti, ali i ne uz pečenje.

Pivo
foto: Profimedia

"Fermentacija vina ne pravi toksične metabolite, a fermentacija piva pravi. Pivo je od žita, a ovo od grožđa. Ako posle pečenja idete na piće, onda uzmite samo crveno vino. Pivo ne. Ono je dobro samo leti kada ste mnogo žedni, ali bez preterivanja. Savetujem narodu da pije negaziranu vodu. Kad kupujete mineralnu vodu, pogledajte koliko natrijuma ima. Ako je ispod 50, to je kao česmovača. Bolje varimo uz gazirano, ali gazirane sokove ne priznajem", rekao je dr Vojislav Perišić.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.