OVO VOĆE NAJVIŠE PODSTIČE GUBITAK KILOGRAMA: Ako ga budete jeli, smršaćete za MESEC DANA
Pijaca, Foto: Aleksa Petrović

morate znati

OVO VOĆE NAJVIŠE PODSTIČE GUBITAK KILOGRAMA: Ako ga budete jeli, smršaćete za MESEC DANA

Vreme je intenzivnog spremanja tela za leto i dijeta. Ovo voće će vam pomoći u tome:

Objavljeno: 12:32h

Voće obiluje hranljivim materijama i vitaminima koji su odlični za naše telo. Trebalo bi da ga imate u svakodvenoj ishrani.

Zapravo, neki od nutrijenata koje ljudi najčešće premalo konzumiraju, poput kalijuma i vitamina C, mogu se pronaći u mnogo različitog voća. Voće takođe sadrži folate i vlakna, kao i širok izbor antioksidansa te spojeva koji imaju pozitivna zdravstvena svojstva, prenosi "Eat This".

Banana
foto: Shutterstock

Prepuno hranjivih materija koje poboljšavaju zdravlje, voće je hrana koju bi trebalo da jedemo što češće. Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) čak tvrdi da ishrana bogata voćem i povrćem može da pomogne u smanjenju rizika od mnogih vodećih uzroka bolesti i smrti u SAD-u, uključujući bolesti srca, dijabetes tipa 2, neke vrste raka i gojaznost.

Kada je reč o pomoći pri mršavljenju, vlakna su hranjiva materija u voću koja može pomoći u gubitku kilograma. U poređenju sa mnogim drugim izvorima ovih hranjivih materija, poput orašastih plodova, celovitih žitarica i mahunarki, voće zahteva malo ili nimalo pripreme i može zadovoljiti želju za slatkim bez dodatog šećera.

Avokado
foto: AP

Kako objašnjavaju stručnjaci, ovo je voće koje najviše doprinosi mršavljenju: banana, grejp, ananas, avocado, bobičasto voće,breskva, limun, lubenica, kivi, papaja.

01:31

KEŠ ILI KARTICA? Ovo pitanje ćemo od sada čuti i na pijacama

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.