OVE KESICE SVI BACATE, A NI NE ZNATE ČEMU SVE SLUŽE: Izbegnite KATASTROFU u DOMAĆINSTVU uz ovo skriveno BLAGO
Kutija za cipele, Foto: Printscreen Youtube/Thomas Vanhoutte

REŠITE SE PROBLEMA

OVE KESICE SVI BACATE, A NI NE ZNATE ČEMU SVE SLUŽE: Izbegnite KATASTROFU u DOMAĆINSTVU uz ovo skriveno BLAGO

Ove malene kesice vam mogu spasiti čak i telefon

Objavljeno:

Sigurni smo da niste ni znali šta je ova mala kesica kada biste je pronašli u nekom novom proizvodu. Obično se može naći u kutiji za cipele, čak i us skupljim vitamnima.

Ako ste navikli da vam većina obuće stoji u kutiji onda su verovatno i dalje tamo, međutim mnogi od vas vrlo često bacaju ove dragocene kesice, a možete ih upotrebiti na više načina, i sprečoiti da mnogi proizvodi u kući propadnu.

Šoferšajbna
foto: Printscreen/Instagram/Moj_beo:grad

U ovim kesicama se nalaze kuglice silikonskog gela koji se koristi u slučaju upijanja vlage i održavanja predmeta suvim. Takođe, stavljaju se u kola kako bi sprečile zamagljivanje prozora. U slučaju da vam je telefon pao u vodu, silikonski gel je tu. Održava hranu svežom, a stare fotografije čuva od vlage.

Evo kako najbolje da ih iskoristite:

Kuhinja

Ukoliko želite da sprečite prodor vlage u vitamine, stavite silika-gel u posudu i dobro je zatvorite. Možete da ga stavite i u kesu sa hranom za vašeg ljubimca, jer će na taj način ostati suva.

Vitamin D, Vitamin, Vitamini, Kapsule, Tablete, Lekovi, Lek
foto: Profimedia

Orman

Ove kuglice možete da stavite u korpu u kojoj skupljate prljav veš ili da ih postavite u garderober, gde je složen čist veš. Garderoba će upiti vlagu, a ovaj gel može da pomogne i kod upijanja vlage iz cipela i čizama.

Mobilni telefon
foto: Filip Plavčić

Kuća

Silika-gel možete da postavite između prozora, kako se ne bi sakupljala vlaga. Ovo je idealna opcija ukoliko vam je mobilni telefon pao u vodu. Sačuvajte ove kesice i probajte da stvar sredite njima, a ne pirinčem. Stavite nekoliko kesica u jednu kesu, mobilni telefon takođe, a potom zatvorite i sačekajte da se vlaga izvuče. Osim toga, ako imate važne dokumente ili fotografije, ove kuglice možete da stavite u neku kutiju zajedno sa njima.

MAJKA SLABOVIDA, OTAC PLUĆNI BOLSENIK SA DVE ĆERKE ŽIVE NA GOLOJ ZEMLJI! U trošnoj kućici fali SVEGA sem PESME:

02:36

MAJKA SLABOVIDA, OTAC PLUĆNI BOLSENIK SA DVE ĆERKE ŽIVE NA GOLOJ ZEMLJI! U trošnoj kućici fali SVEGA sem PESME (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.