OSTACI od USKRSA
AKO SU VAM OSTALA JAJA OD USKRSA EVO SAVRŠENOG RECEPTA: Toplo PREDJELO koje će VAM zagrejati DUŠU po kišnom vremenu
Neutralna jaja postaće pravi delikates u kombinaciji sa kiselim sosom i aromatičnim začinima
Nadamo se da vam je Uskrs prošao u porodičnoj atmosferi i blagostanju i da ste se zabavili kucajući se jajima sa ukućanima, rodbinom i prijateljima. Međutim možemo se kladiti da vam je ostalo nekoliko jaja koja ne biste da bacite, ali ne znate ni šta biste sa njima jer vam se ne jedu "klot" kako se kod nas kaže.
Pored sendviča i salata, evo još jednog odličnog načina da iskoristite kuvana uskršnja jaja i skuvate toplo predjelo. Neutralna jaja postaće pravi delikates u kombinaciji sa kiselim sosom i aromatičnim začinima.
Sastojci:
- 4 kuvana jajeta
- 1 konzerva seckanog paradajza
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika paradajz pirea
- so
- biber
- bosiljak, peršun, origano
Priprema:
U zagrejanom ulju prodinstajte iseckani crni i beli luk. Dodajte paradajz pire i seckani paradajz, i kuvajte dok se sos ne zgusne. Začinite po ukusu. Dodajte kuvana jaja i kuvajte još nekoliko minuta da se fino zagreju. Poslužite toplo uz kriške hleba.
Ana Sević farbala jaja posebnom tehnikom:
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!